۳ عامل اصلی در پین دهی قارچ دکمه ای

در طول شوک دهی از تقاطع ریسه ها، گره ها تشکیل می شوند. در این مرحله با تأمین رطوبت در حدود ۹۵% از خشک شدن و از بین رفتن ریسه ها و گره ها جلوگیری به عمل می آید ولی پس از بزرگ تر شدن پین ها و در حدود نخودی شدن با کاهش رطوبت محیط، عمل تبخیر سطحی انجام و به دنبال آن جذب آب و مواد غذایی به وسیله پین ها انجام می شود و این موضوع باعث رشد بیشتر پین ها خواهد شد.

پین دهی قارچ دکمه ای

به طور کلی عوامل زیادی در تشکیل پین هدها موثر هستند عواملی که می تواند پین دهی را کم و یا زیاد کند، از جمله این عوامل می توان به شرایط محیطی، فعالیت کمپوست، واریته بذر مورد استفاده، باکتری های موجود در خاک پوششی، بافت خاک پوششی و آبیاری اشاره نمود.

 در این مقاله به سه عامل اصلی در تشکیل پین هدها یعنی شرایط محیطی، خاک پوششی و آبیاری می پردازیم.

 

پین دهی قارچ دکمه ای

 

۱- آب و هوا

در طول شکل گیری پین هدها، هدف اصلی یک ترکیب مناسب و نرمال بین فاکتور های دما، co2 ورطوبت است و متناسب نگه داشتن این سه فاکتور بسیار مهم است.

۱-۱- دما

در این مرحله دمای محیط حدود ۱۶ و دمای کمپوست بین ۱۸ تا ۱۹ درجه در نظر گرفته می شود. لذا علاوه بر اینکه این دما در شکل گیری پین ها موثر است، عاملی جهت رشد پین ها خواهد بود چرا که عاملی در ایجاد تبخیر می باشد که انجام تبخیر باعث صعود مواد غذایی و آب و در نهایت تسریع در رشد پین ها خواهد شد.

۲-۱- co2

میزان co2 موجود در سالن بستگی به چند عامل دارد:

  • سرعت رشد میسلیوم: هرچقدر سرعت ومیزان رشد ریسه ها بیشتر باشد میزان تولید بیشتر خواهد شد.
  • فعالیت کمپوست: هرچقدر فعالیت کمپوست بیشتر باشد میزان تولید بیشتر خواهد شد.
  • تعداد قارچ های سطح بستر: هر چقدر تعداد قارچ های سطح بستر بیشتر باشد میزان تولید co2 بیشتر خواهد بود، بنابراین تهویه بیشتری احتیاج است.
  • دما: دمای بالاتر فعالیت بیشتر و تولید co2 بیشتر را خواهد داشت.
  • میزان کمپوست داخل سالن: با توجه به میزان کمپوست داخل سالن میزان تولید co2 در سالن متغیر خواهد بود.
  • میزان و حرکت هوای روی بستر

در صورتی که میزان co2 سالن در زمان شکل گیری قارچ ها بالاتر از حد معمول (بیشتر از ۱۲۰۰ppm) باشد، پین های کمتر و با ساقه ضخیم تولید خواهد شد و باعث کاهش کیفیت قارچ تولیدی خواهد شد.

۳-۱- رطوبت

رطوبت بالای ۹۵% موجب عدم تمایل ریسه ها، تشکیل پین هدها خواهد شد و ادامه رشد رویشی خواهد شد، در صورتی که رطوبت کمتر از ۸۵% موجب از بین رفتن ریسه های سطحی و به دنبال آن تشکیل پین ها در زیر خاک و در نهایت به وجود آمدن قارچ های کثیف خواهد شد.

 

قارچ های تشکیل شده زیر خاک پوششی

قارچ های تشکیل شده زیر خاک پوششی

۲- خاک پوششی

نوع خاک در شیوه شوک دهی و میزان پین ها مؤثر خواهد بود.

۱-۲- بافت خاک پوششی

خاک سنگین و خیلی مرطوب موجب کمترین رشد میسلیوم و در نتیجه کمترین پین هد خواهد بود. همچنین خاک فشرده موجب شکل گیری قارچ کمتری می شود، چرا که مانع خروج مواد متابولیکی از خاک و کمپوست خواهد شد.

۲-۲- باکتری های موجود در خاک پوششی

افزودن خاک پوشش استریل، منجر به تشکیل میوه‌ی قارچ نمی‌شود، به نظر می‌رسد که چندین نژاد باکتریایی در پدیده باروری دخیل هستند ولی در اغلب نوشته‌ها Pseudonionas  (سودوموناس) ذکر شده است. پژوهش‌های اخیر به کمک میکروسکوپ الکترونی، اثر متقابل بین قارچ دکمه‌ای و Pseudoomonas sp  را در طول تشکیل پریموردیا تأیید کرده‌اند.

 

باکتری های موجود در خاک پوششی

 

۳- آبیاری

میزان و نحوه آبیاری روی کیفیت و کمیت قارچ برداشتی اثر فراوانی دارد.

 

آبیاری پین های قارچ دکمه ای

هم‌زمان با تشکیل پین هدهای ابتدایی، فرایند آبیاری بسیار حساس است و اگر با فشار زیاد همراه باشد، منجر به از بین رفتن پین هدها می گردد. در یک مدیریت صحیح  آبیاری قبل از ورود به مرحله هوادهی آب موردنیاز سطح بستر به‌طور کامل فراهم گردیده و نیازی به آبیاری‌های سنگین در مرحله پین­ دهی نیست.

 

اگر قصد دارید ابیاری در پرورش قارچ را به طور اصولی و حرفه ای یاد بگیرید پیشنهاد می کنیم که بسته اموزشی اسرار پرورش قارچ ۲ را که به صورت تئوری و عملی به طور کامل یک دوره ابیاری از ابتدای ورود کمپوست به سالن  تا تخیله کمپوست را آموزش می دهد،را تهیه کنید. این بسته که نتیجه سال ها تجربه ما در این زمینه است،برای اولین بار در کشور به صورت کاملا کاربردی و عملی به این موضوع خواهد پرداخت و شما با عمل به دستورات این محصول آموزشی نه تنها از خسارت های که ندانسته به تولید خود وارد می کردید جلوگیری می کنید بلکه یک باردهی با کیفیت و عملکرد  فوق العاده عالی  را تجربه خواهید کرد و مطمئن باشید به اطلاعاتی جامع و یکجا در این زمنیه دست خواهید یافت که در هیچ آموزشی وجود نخواهد داشت.

 

برای کسب  اطلاعات بیشتر درباره این بسته فوق العاده آموزشی اینجا کلیک کنید.

نویسنده: مهندس سیامک نصیری

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫68 نظرها

  1. سلام.
    خسته نباشین.
    مطالب خوبی بود.فقط اگه امکانش هست یکم درمورد خاک پوششی بیشتر توضیح بدین!
    مرسی

    1. سلام ممنون از شما
      سه ویدئوی رایگان در قسمت ویدئوهای آموزشی دیتا قارچ و یک محصول اسرار پرورش قارچ ۱ با موضوع نحوه خاکدهی صحیح قارچ دکمه ای در سایت هست، میتونید استفاده کنید.

      1. درودمن ۳تا اتاق قدیمی درابعاد۴/۸۰×۳/۵دارم علاقه زیادی برای پرورش قارچ دارم برای شروع یکیشو دارم قفسه بندی میکنم اتاقهاگنبدی ودیوارسقف گچ کاری هستن نور مناسبی دارند پنجره درابعاد۴۰×۸۰دارن ایامناسب برای پرورش هستند که شروع کنم؟ ممنون میشم راهنمایی کامل کنید، درمورد هوادهی ورطوبت سازهم بی زحمت برام توزیح بدید که چکارکنم ممنونم.

        1. سلام
          سالنی که توجیه اقتصادی دارد، باید حداقل ۶۰ مترمربع باشد، درباره نحوه پرورش و تجهیزات در بسته آموزشی جامع به طور کامل توضیح داده ایم. برای راهنمایی بیشتر و مشاوره می توانید با شماره های سایت تماس بگیرید تا برای شما وقت مشاوره رزرو کنند.

    1. سلام روش اصولی کاهش دماست و با ابیاری هم تا حدودی شوک داده می شود ولی اگر شما در کاهش دما مشکلی دارید پیشنهاد می کنیم که مقاله پرورش قارچ در تابستان را مطالعه کنید یا اینکه از خاک با بافت سبک تر استفاده کنید.بازم سوالی داشتید همین قسمت بپرسید.
      این لینک مقاله کلیک کنید
      https://datagharch.com/how-to-cultivate-and-button-mushrooms-in-summer
      موفق باشید

    2. سلام
      من پرورش قارچ‌خانگی دارم قارچ‌هام تا ی حدی رشد میکنند اما بعد خشک‌میشن و‌میسوزن میخواستم بدونم چرا اینجوری میشه

  2. سلام خسته نباشید من یک پرورش قارچ دکمه ای خانگی دارم و رطوبتساز ندارم چطور میتونم رطوبت رو در مرحله ی هوادهی و شوک دهی در مرحله ی پین دهی حفظ کنم?

    1. سلام دوست عزیز
      به نظر میرسه تنها پیشنهاد برای شما کولر ابی باشه
      اما تامین یک رطوبت سازی هزینه زادی را طلب نمی کنه

  3. سلام خسته نباشید سالن قارچ ۲۲ تنی دارم فلش دو خیلی زیاد پین تشکیل میشه و کیفیت پایین و قارچ ریز تولید میکنه.بعداز فلش یک آبیاری ۵۰۰ لیتر انجام میدم دمای سالن ۱۷ دمای کمپوست ۱۹ . ترکیب خاک پوششی۶۵% خاک شمال ریشه به۳۰% خاک شیراز و ۵%پرلیت. لطفا راهنمایی بفرمایید.

    1. جناب عباس اقای عزیز

      ریز شدن قارچ ها وخاکی بودن انها چند دلیل دارد:
      ۱) شوک قوی یعنی اینکه شما به جای کاهش دما در ۳ تا ۵ روز در زمان کوتاهی این کاهش دما را داشته باشید پیشنهاد ما روزی حداکثر یک درجه سانتی گراد هست
      ۲)سبک بودن خاک پوششی (ما سه ویدئو در باره سبک وسنگین بودن خاک پوششی در سایت به صورت رایگان قرار دادیم که از لینک های زیر ان را ببینید

      قسمت اول

      قسمت دوم
      قسمت سوم
      پیشنهاد می کنم حتما این ویدئو ها را حداقل سه بار بینید تا کامل به این موضوع مسلط شوید

      از روی ترکیب خاک و درصد آن نمی توان به قطعیت در مورد آن صحبت کرد بلکه باید بافت خاک مناسب باشد که در سه ویدوی بالا در موردش صحبت کردیم

      اگر نکات لازم در مورد نحوه خاکدهی را هم رعایت کنید که یکی از این نکات مهم بافت خاک است شما می توانید نتیجه بهتری بگیرید
      پیشنهاد می کنم این صفحه را هم ببینید.

      نکات مهم درمورد خاکدهی پرورش قارچ دکمه ای

      ابیاری در پرورش قارچ هم نکات مهمی دارد که موضوع حدود دوساعت اموزش تخصصی است که در سایت قرار گرفته است از لینک زیر ببینید چه مواردی را شامل می شود.
      آموزش جامع و تخصصی در مورد ابیاری

      اگر قصد دارید عملکرد خود را بالا ببرید حتما از این دوره ها استفاده کنید و نتایج بی نظیر آن را در کارتان مشاهده کنید.

    2. سلام.خاک روی کمپوست ریخته بودم به اندازه کافی نبود بعد از ۴روز خاکو یه زیر رو کردم و دوباره کمی خاک اضافه کردم آیا این باعث میشه من برداشتی نداشته باشم؟؟؟

  4. عالی بود
    ببخشید من میخواستم بدونم که در واقع چه باید بکنیم که در فلش ۳ هم برداشت قابل توجه مثل فلش ۱ داشته باشیم؟
    آیا اگر ما خاک پوششی غنی را استفاده کنیم موضوع قابل حل شدنه؟یااینکه به چگونگی چرخه ی تولید و کمپوست هم بستگی داره؟

    سوال دومم اینه که ph و Ec هوموس و پالم و ورمی رو میخواستم اندزه گیری کنم. چطور میتونم این کارو انجام بدم؟

    سوال سومم اینه که در مورد روش و ابزار و مواد ضدعفونی قارچ هم توضیح بدید که در واقع از چه روشی بهتر هست استفاده بشه و جواب میگیریم؟

    1. سرکار خانم غروی
      افت باردهی کمپوست در فلش سه طبیعی است و برای این کار بهتر است کمپوست غنی شود تا خاک پوششی چون همان طور که در دوره خاکدهی عنوان شده خاک نباید جنبه تغذیه ای داشته باشد و گرنه احتمال الودگی خاک پوششی است. ولی اگر کمپوست بار خود را داده است پیشنهاد می شود که بعد از هشت تا نه هفته تخلیه شود و نگه داشتن کمپوست بعد از این مدت به خاطر به خاطر ریسک آلودگی در دوره های بعد منطقی نیست به جای تمرکز روی غنی سایز خاک روی بهتر انجام دادن کار تمرکز کنید روی تخته کوبی و خاکدهی طبق اصول تا حداقل دو تا سه درصد نتیجه افزایش پیدا کند . باز البته اگر مصر به استفاده از مکمل و ساپلمنت هستید پیشنهاد می شود که از نوع خارجی استفاده کنید تا دست ساز.

      اندازه گیزی ph ec کار راحتی استو بایدابتدا محلول اشباع استاندارد را بسازید و تو سنسورهای دستگاه اندازه گیری شود.

      برای ضد عفونی کردن ابزار و وسایل از فرمالین ۲ تا ۴ درصد استفاده کنید .

      در پکیج اسرار پرورش یک و دو به طور کامل در مورد نحوه آماده کردن فرمالین و ضد عفونی کردن ابزار اللات و نحوه صحیح پاستوریزه خاک به همراه فیلم عملی آموزش داده می شود و یک پکیج گامل درباره آبیاری سالن پرورش میزان سموم و نکات مربوط به آماده کردن آن به همراه فیلم عملی نیز در همراه این پکیج موجود است.

  5. سلام خسته نباشید تو فلش اول بستر من اونطور که باید محصول نداده چکار میتونم بکنم اون کمبود جبران شه

    1. سلام استاو گرامی ضمن اشکر از راهنمایی مفید خضرتعالی به استحضار ان بزرگوار میرسانم که الان چندمین دوره میباشد که بنده شروع به پرورش قارچ کرده ام ولی متاسفانه این دوره تا مرحله ریسع دوانی رشد میسیلیوم بذر قارچم خوب بود و کلیع مراحل راهم طبق برنامه زمانی ارائه شده. انجام داده ام از مرحله خاک دهی. رافلینگ ولی متاسفانه رشد قارچم خیلی. ضعیفف میباشد الان ده روزه که شوک دهی کرده ام ولی رشد قارچم ضعیف و در حر همون. سر سنجاقی میباسر رطوبت و. دمای اتاق نیز مناسب است لطفا راهنمایی بفرمایید چکاری باید انحام دهم اگه مخلول یا چیزی برای. تقویت. در این مراحله که مرحله باردهی میباشد هستش از لطفی کع به بنده میفرمایید کمال تشکر را دارم

        1. خیلی. ممنونم و متشکرم از لطفی که به این حقیر نموده اید و پوزش میطلبم از حضور حضرتعالی بخ خاطر ارسال تکراری ایمیل

        2. سلام استاد گرامی بنده واقعا شزمتد هام ک دوباره مزاحم وقترگرانبار شما شده ام ولی باید به استحضار حضرتعالی عارض شم که شرایط دما و محیط که دستور فرموده اید تحت کنترل و مناسب میباشد ولی از لحاظ مقایسه با دوره های قبلی پرورش قارچم این دوره در حد ینی خیلی ضعیف میباشد در مقایسه با ایمیل چند روز قبل بنده حقیر تا امروز که دوباره مزاحمتون شدم رشد هیج تغیر محسوسی نکرده است به همین خاطر عرض کردم ک راه دیگه ایی برای تقویت به بنده دستور بفرمایید در ضمن به استحضار استاد گرامی خودم میرسانم که بنده جز انجمی NAمیباشم که زندگی صفر شده خودمو دوباره از نو شروع کرده ام استدعا دارم به بنده راهنمایی بفرمایید ک چطور میتونم از ضرر این دوره جلوگیری کنم چون با وام. قرض این شغل برای خودم راه انداخته ام ممنونم از لطفی که در حق این بنده حقیر میفرمایید

        3. سلام و خسته نباشید استاد من یک سالن ۶تنی دارم اوایل کارمه همه چی عالی پیش می‌ره میسیلیوم هم خیلی عالیه ولی روز اولی ک شوک می‌دادیم آب بستر رو خیلی کم دادیم الان هرروز آب میخواهد مجبور میشویم آب سبک بدهیم ولی پین ها مرده اند میخواستم ازتون ی راهکاری لطف کنین که اگر آبیاری سنگین حالا کنیم پین خوبی میزنده؟

          1. سلام
            یکی از مهمترین نکاتی که در بحث آبیاری تخصصی قارچ بیان میکنیم؛ آبیاری سنگین در پین دهی می باشد که منجر به پین مردگی می شود … شما باید قبل از پین دهی آبیاری سنگین انجام دهید تا در زمان پین دهی با کمبود آب مواجه نشوید و در صورتی که شرایط کمبود آب بحرانی ایجاد شد؛ آبیاری سبک انجام دهید؛ در بسته آموزشی زیر تمامی نکات را به صورت واضح توضیح داده ایم:
            دوره جامع عملی و کاربردی آبیاری پرورش قارچ

  6. عرض سلام دارم خدمت شما و تشکر بابت سی دی آموزشی که بسیار مفید بود.
    در ارتباط با قارچ گانودرما نکته ای که زیاد در ارتباط با آن صحبت نشده است بحث هوادهی سالن هست. در ۳ مرحله ابتدایی تا برداشت محصول شرایط هوادهی می بایست چگونه باشد تا منجر به پین زایی خوب شده و پدیده شاخ گوزنی اتفاق نیفتد.

    با تقدیم احترام

    1. سلام خسته نباشید اقای مهندس عزیز من یک سالن قارچ پنج تنی دارم دمای سالن با دما کمپوس خوانایی نداره پنج روز از شک دهی بیرون اومده الان دمای سالن ۱۸دمای کمپوس هم ۱۹بخاری هم روشن کردم ایا احتیاج به کولر رطوبت ساز هست

      1. سلام
        چیزی که خیلی مهم است و در بسته جامع پرورش قارچ دکمه ای، صحبت کردیم؛ حفاظت از ریسه ها و تامین رطوبت در مرحله هوادهی هست. میزان رطوبت در این مرحله باید بالای ۹۰% باشد وگرنه ریسه های شما از بین خواهند رفت.
        موفق باشید.

  7. سلام اقای مهندس الماسی. ضمن تشکر از راهنمایی جامع و کامل جنابعالی غرض از مزاحمت به استحضار میرسانم که در این دروه که من کمپوست. قارچ دکنه ایی برای پرورش. انجام دادم حتی در مرحله اول هم خیلی ضعیفه رشد مخصولم الان. ۸ روزه میشه که شوک دهی کردم ولی سر سنجاقیها رشد قابل ملاحظه ایی مثل. دروههای. قبلی نکرده اند بعد ۸ روز هوا دهی خیلی رشدش ضعیف میباشد خواهشمتدم امر بفرمایید و بنده را راهنمایی کنید که برای تقویتش چکار کنم و از چه محلولی استفاده کنم چون خیلی بدز بنده. ضعیف میباشد ممنونم از راهنمایتون

      1. سلام استاد گرامی بنده واقعا شزمتد هام ک دوباره مزاحم وقترگرانبار شما شده ام ولی باید به استحضار حضرتعالی عارض شم که شرایط دما و محیط که دستور فرموده اید تحت کنترل و مناسب میباشد ولی از لحاظ مقایسه با دوره های قبلی پرورش قارچم این دوره در حد ینی خیلی ضعیف میباشد در مقایسه با ایمیل چند روز قبل بنده حقیر تا امروز که دوباره مزاحمتون شدم رشد هیج تغیر محسوسی نکرده است به همین خاطر عرض کردم ک راه دیگه ایی برای تقویت به بنده دستور بفرمایید در ضمن به استحضار استاد گرامی خودم میرسانم که بنده جز انجمی NAمیباشم که زندگی صفر شده خودمو دوباره از نو شروع کرده ام استدعا دارم به بنده راهنمایی بفرمایید ک چطور میتونم از ضرر این دوره جلوگیری کنم چون با وام. قرض این شغل برای خودم راه انداخته ام ممنونم از لطفی که در حق این بنده حقیر میفرمایید

      2. سلام روزتون به نیکی الان ۴ روزه از شوک دهی برای فلش دوم میگذره . دمای محیط۱۵ و دمای کمپوست ۱۶/۸ است
        پینهای سر سنجاقی مشخصه باید الان چکار کنم تا رشد کنن؟
        بعضی قفسه ها شدن اندازه فقط ولی تعدادی زیادی از قفسه ها سوزنی هست ممنون میشم رهنمایی کنید🙏🙏🙏

        1. سلام
          دمای کمپوست در فلش دوم مثل فلش اول باید ۱۹ درجه سانتی گراد باشد و در فلش سوم یک درجه کمتر، یعنی ۱۸ درجه سانتی گراد، همچنین از اختلاف درجه حرارت بین دمای کمپوست و هوا غافل نشوید حتما ۱/۵ تا ۲ درجه اختلاف درجه حرارت بین کمپوست و محیط باشد. در آموزش دوره جامع عملی صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای به طور مفصل و کامل توضیح داده ایم.

  8. با سلام و عرض ادب علت اینکه در زمان هوادهی بعضی از قاط کمپوست قارچ رشد کرده ولی در بیشتر نقاط هنوز ریسه نخودی هم نشدن چیست؟

  9. سلام خسته نباشید
    میخاستم بپرسم علت گلی شدن و کثیف شدن قارچ روی بستر چی هست؟
    اگ ابیاری هست ک خیلی نرم و اهسته انجام میشه
    لطفا راهنمایی کنید
    ممنون

    1. اقای نادری سلام
      کیفیت آبیاری،نوع نازل آبیاری، میزان آبیاری، نوع خاک پوششی و تشکیل پین ها زیر خاک؛ مواردی است که همگی در بسته آموزش آبیاری و دوره جامع آموزش پرورش قارچ (لینک زیر)، راجع به آن صحبت شده است.
      دوره جامع عملی پرورش قارچ دکمه ای

  10. با سلام خدمت شما جناب مهندس. من تازه شروع به پرورش قارچ دکمه ای به صورت خانگی کردم. در حال حاضر برای ازمایش ۲ تن کمپوست را در ۳ طبقه گذاشتم و با راهنمایی یکی از دوستان شروع به کار کردم. الان ۸ روز از مرحله شوک دهی میگذره و پین ها شروع به رشد کرده اند. فقط در مقدار ابیاری مشکل دارم. ضمنا چه موقع باید متوجه بشم که نوبت برداشت چین اول است تا قارچها را برداشت کنم.اگر راهنمایی بفرمایید ممنون میشم. اگر انشاالله جواب بدهد سالن را بزرگ میکنم و گسترش میدهم. چون برای این کار وام گرفتم و از این ماه قسطش شروع میشه. ممنون.🙏

    1. دوست عزیز سلام
      آبیاری در زمان پین دهی اصلا توصیه نمی شود چون منجر به خفگی پین ها می شود، ولی اگر خاک بیش از حد خشک باشد باید یک آبیاری سبک و سریع انجام شود. (پیشنهاد می کنم بسته آبیاری را از این صفحه تهیه کنید) زمان برداشت شما هر زمان که در بستر قارچ رسیده مشاهده کردید، باید برداشت کنید و منتظر نمانید همه قارچ ها با هم رشد کنند؛ به فواصل رسیدن قارچ ها، انها را برداشت کنید. (در قسمت کتابخانه دیتا قارچ، کتاب رایگان “قارچ چینی صحیح” را دانلود و مطالعه کنید).

  11. سلام مهندس وقت بخیر برداشت فلش اول من خلوت و قارچ ها توپر و درشت بود اما فلش دو بسیار متراکم به صورتی که همه قارچ ها ساقه بلند و چتری شدند لطفا راهنمایی بفرمایید – ناگفته نماند که به دلیل کم سفید شدن کمپوست مجبور به یکبار اضافه کردن بذر کمکی زیادی شدم اماباز هم چندان سفید نشد که در نهایت مجبور به ککینگ شدم البته موقع شوکدهی هم دمای محیط رو نتونستم از ۱۷ پایین تر بیارم اما در فلش دو به دلیل کاهش دمای هوای بیرون فک کنم شوکدهی خوبی شد

    1. دوست عزیز سلام
      افزودن بذر اضافی، منجر به کم باری نمی شود بلکه باعث افزایش گرمای کمپوست می شود، کم باری شما به احتمال زیاد به دلیل شرایط محیطی است از جمله سرعت کاهش دما، شوک دهی زیاد و یا اینکه شما دما را بیش از حد پایین آورده اید وقتی دمای کمپوست از ۱۸ درجه پایین تر بیاید، بار پری خواهید داشت . از دیگر عوامل موثر بافت نامناسب خاک، سبک بودن خاک، خاک حالت دانه بندی ندارد و به صورت تخته ای روی بستر قرار گرفته است و همچنین آبیاری نامناسب است.
      موفق باشید.

  12. سلام استاد وقت بخیر
    ببخشید یه سوال داشتم هنگام پین دهی که شوک دمایی دادم چون خاکم مقداری رطوبت کم داشت مقداری آبیاری پودری انجام دادم ولی پین ها انگار مرده باشن حالت زرد رنگ پیدا کردند پین های زرد رنگ هم فشار میدم آب میچکه ازشون ، به نظرتون فلش اولم از بین رفته یا ربطی نداره به اونا ؟ با تشکر از وقتتون

    1. سلام
      آبیاری در مرحله پین دهی اصلا توصیه نمی شود و باید با مدیریت آبیاری صحیح، قبل از مرحله پین دهی، رطوبت خاک تامین شود تا در این مرحله نیازی به آبیاری نباشد؛ آبیاری در مرحله پین دهی، منجر به پین مردگی (حالت بستر شما) می شود. درصورتی که مجبور به آبیاری در مرحله پین دهی شدیم، باید آبیاری به شدت سبک باشد؛ در بسته آموزش عملی و کاربردی آبیاری به طور کامل درباره انواع آبیاری در هر مرحله صحبت شده است:
      دوره جامع عملی و کاربردی آبیاری قارچ دکمه ای

      1. سلام وقتتون ببخشید با این وجود که پین مردگی داشتم ، فلش اول رو از دست دادم ؟ چون برداشتم از فلش اول خیلی کم بود ، نصف چیزی که باید میداد
        ممنون

        1. خواهش میکنم
          اینها تجربیاتی است که طی زمان و با آزمون و خطا و ضرر و زیان بدست می آید که یا باید خودمان تجربه کنیم و یا از کسی که این تجربیات را گذرانده، یاد بگیریم.
          موفق باشید.

    1. جناب حسنی سلام
      واژه فشار هوا کلمه مناسبی نیست معمولآً دبی هوا می باشد؛ که برای قارچ دکمه ای ۱۰ سانتی متر در ثانیه است که قابل اندازه گیری نیست. حجم هوا برای یک دوره در یک سالن ۵۰۰ مترمکعب، در هر ساعت حداکثر ۸ بار تعویض می باشد یعنی هواساز در یک سالن ۵۰۰ مترمکعب، بتواند ۴۰۰۰ مترمکعب در ساعت بزند ولی دور را کم می کنند. بنابراین میزان آن را بر اساس مقدار co2 تعیین می کنند نه فشار.

  13. سلام‌. ۷۲ کمپوست دارن در شرایط نسبتا نرمال در دوره قبل موفق بودم اما در دوره جدیدبعد از اینکه فلش اول رو تموم کرد در فلش دوم پین ها در سطح بستر وجود داشته و توسعه خوبی داشتند اما دیگه رشد نمیکنند ‌ چند روز هم هست در این حالت قفل شدند جسارتا راهنمایی بفرمایید علت چی هستش

    1. سلام
      بررسی کنید که با رطوبت زیاد مانع از رشد پین هد ها نشده باشید چون یکی از دلایل عدم رشد پین ها که به نخودی می رسند ولی رشد نمی کنند بالا بودن رطوبت در زمان رشد نخودی ها است که باید در این مرحله رطوبت به ۸۵ درصد کاهش داده شود.
      موفق باشید.

  14. سلام مهندس خسته نباشید
    متاسفانه سطح بستر من به ۷۰ درصد سفید شدن نرسید که من شوکدهی رو شروع کردم (حدود ۳۰ درصد بود)
    و الآن روز نهم شوکدهی ام می خواستم بدونم با افزایش هوادهی میشه میزان گسترش ریسه ها رو بیشتر کرد؟
    چون موقع خاکدهی خاک بسیار خشک بود من آب زیادی دادم .
    ممنون میشم راهنمایی بکنید.

    1. سلام
      اگر آب وارد کمپوست شده باشد، ممکن است خسارت آور باشد و می توانید فقط با تبخیر اجازه دهید سطح خاک خشک شود، همچنین می توانید با شوک قوی تر، پین بیشتری بگیرید ولی باز هم اگر آب وارد کمپوست شده باشد، جبران نمی شود.

  15. سلام ممکنه بگین در مرحله ریسه دوانی در کمپوست که سطح رو با روزنامه پوشوندیم در طول روز چند باز باید با آب‌پاش روزنامه رو خیس کرد؟؟

  16. سلام مهندس
    فلش اول برداشت خوبی داشتم ولی فلش دوم قارچها باز می شه و پین ها رشد کمی دارن اگه ممکنه راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن