۴ بیماری مهلک در پرورش قارچ دکمه ای که بدون شک با آن مواجه می شوید!
بیماری های قارچ – ۴ بیماری مهم در پرورش قارچ دکمه ای
بیماری های قارچی شامل بیماری های ویروسی، باکتریایی و قارچی هستند که این بیماری ها یا عملکرد و یا کیفیت قارچ را کاهش می دهد. بیماری های قارچی عمدتاً ناشی از مایکاگون و ورتیسیلیوم و تریکودرما هستند که منجر به بدشکلی قارچ ها و یا از بین رفتن آن ها و یا خال دار شدن کلاهک قارچ می شوند. قارچ تریکودرما با نابودی بستر کشت، منجر به عدم تولید قارچ می گردد و یا از طریق آلودگی کلاهک، منجر به کاهش کیفیت محصول می گردد. باکتری ها ممکن است عملکرد را از حالت طبیعی خارج کند و یا کاهش دهد و یا قارچ ها را خال دار کند و کیفیت قارچ را به شدت کاهش دهد.
تریکودرما
تریکودرما یکی از بیماری های قارچ است که نوعی کپک سبز است که در بذر و بستر قارچ دکمه ای مشاهده می شود. تریکودرما دارای میسلیوم های سفیدرنگ شبیه میسیلیوم های قارچ دکمه ای می باشد که تشخیص آن در این مرحله مشکل است ولی با تولید اسپور به رنگ سبز متمایل می شود و براحتی تشخیص داده می شود.
تریکودرما با لکه های سبز رنگ را می توانیم روی بذر، و کمپوست استریل شده مشاهده کنیم. تریکودرما با تولید آنزیم های سمی، میسیلیوم قارچ دکمه ای را از بین می برد.
ورتیسیلیوم قارچ
بیماری حباب خشک، که توسط قارچ ورتیسیلیوم ایجاد می شود، یکی از بیماری های قارچ بسیار رایج در پرورش است که به سرعت انتشار می یابد. پرورش دهندگان قارچ اکثراً از ابتلای محصول خود به این بیماری ترس دارند زیرا اگر ظاهر قارچ مبتلا شده به این بیماری، شبیه به بیماری لکه باکتریایی است و لذا تشخیص این دو از یکدیگر مشکل است.
این بیماری فقط از طریق اسپور انتقال می یابد. ورتیسیلیوم معمولاً بر روی قارچ های دکمه ای سفید می تواند باعث کاهش شدید محصول شود.
درصورتی که قارچ در مرحله ته سنجاقی مورد حمله این قارچ انگل قرار گیرد، قارچ ها به شکل پیاز در می آیند یعنی ساقه از کلاهک ضخیم تر و کلفت تر خواهد شد. در مراحل بعد از سنجاقی شکل بودن، در اثر توقف رشد سلول های مورد حمله، ساقه خمیده و کج می شود. قارچ های مورد حمله، متمایل به سبز شده و اگر آلودگی در انتهای مراحل رشدی رخ بدهد برجستگی های کپه ای سبز رنگ بر روی کلاهک دیده می شود.
رنگ کلاهک قهوه ای روشن شده و یا لکه های قهوه ای روشن بر روی کلاهک معروف به لکه ورتیسیلیوم دیده می شود و اگر آلودگی شدید شود، کلاهک ترک دار می شود.
مایکگون
یکی دیگر از بیماری های قارچ، بیماری مایکگون یا حبابتر است. از آنجایی که این عامل قارچی تمایل دارد در اندام بارده قارچ بهصورت انگل زندگی کند به آن مایکگون میگویند.
قارچهایی که در مراحل اولیه رشد به این بیماری آلوده شدهاند، تودههای بدشکل سفیدرنگ روی کلاهک آنها رشد میکند و با توسعه بیشتر، توده به رنگ قهوهای درمیآیند و شروع به پوسیدن و از هم گسیختن بافت قارچ میکند.
در شرایطی که رطوبت بالا باشد، قطرات مایع قهوهایرنگ در سطح اندام انگل قارچی مشاهده میشود که با فساد قارچ و شل شدن بافت و بوی بد فساد قارچ همراه است به همین دلیل به آن حبابتر میگویند. در شرایط محیطی خشکتر (رطوبت کمتر در سالن) در بافت بیماری فساد کمتری ایجاد میشود و شبیه بیماری ورتیسیلیوم به نظر میرسد.
لکه باکتریایی
باکتری ها از دیگر عوامل ایجاد کننده بیماری های قارچ هستند. لکه باکتریایی کیفیت قارچ را از طریق بی رنگ کردن کلاهک و پایه، حفره دار کردن کلاهک کاهش می دهد. در اصل لکه دار شدن کلاهک به باکتری Pseudomonas tolaasii سودوموناس تولاسی نسبت داده می شود و به این بیماری بلاچ باکتریایی یا Bacterial blotch نیز گفته می شود.
لکه باکتریایی ممکن است در سالنهای پرورش قارچ دکمه ای به صورت اپیدمی درآید، به طوری که کیفیت قارچها و نیز میزان تولید را به شدت کاهش دهد، اگر سطح قارچها بعد از آبیاری خشک نشود، احتمال بروز این بیماری بسیار بیشتر خواهد بود.
این باکتری، سمی به نام تولازین یا تولاسین تولید می کند که عامل ایجاد لکه های قهوه ای بر روی قارچ می باشد.
لکه هایی که توسط این باکتری ایجاد می شوند، ابتدا به صورت زرد رنگ بوده، اما بعداً به رنگ زرد طلایی یا قهوه ای شکلاتی در می آیند. این لکه ها سطحی هستند. بافت قارچهای آلوده شبیه قارچ خیس خورده و به رنگ خاکستری یا خاکستری مایل به زرد می باشد.
بیماری لکه باکتریایی می تواند در هر مرحله ای از رشد قارچ ظاهر شود، حتی در قارچهایی که بعد از برداشت بسته بندی شده و در داخل یخچال نگهداری می شوند.
منبع: دیتا قارچ
سلام خسته نباشید.
واقعا کارتون عالیه
انصافا جامع و کامل
آدم فک نمیکنه تو ایرانه! از ما بعیده اینقد مرتب و تر و تمیز همه چی رو در اختیار دیگران قرار بده.
ایشالله همیشه مطالب آپدیت و کامل
خداقوت
دوست عزیز جناب خالدی
از اظهار لطف شما انرژی گرفتیم.
امیدوارم بتونیم باعث رضایت بیشتر شما دوستان بشیم
سم مبارزه با پشه قارچ چیست
سلام
دیفلووبنزورون
سلام اقای مهندس ممنونم که همه چی رو واضح وباحوصله توضییح میدیدباورکنیدجایی که من زندگی میکنم حتی اداره جهاد که مراجعه میکنیم بپرسیم کلاس پرورش قارچ برگزارمیشه یاته،دلشون نمیاد حتی جوابم بمون بدن چه برسه ب اینکه بخوان درموردقارچ اطلاعاتی بدن
سلام تشکر از لطف نظر شما
باسلام و خسته نباشید
اگه بعد از برداشت قارچ سالن، کمپوست آلوده به بیماری لکه باکتریایی یا ورتیسیلیوم شد می توان این کمپوست رو به عنوان کود به باغ یا باغچه داد؟
باتشکر
سلام خیر
باسلام
واقعا ممنون بابت این همه مطالب عالی خدا خیرتون بده انشالله خدا به کارتون برکت بده که از جون و دل برای ما مایع میزارین
خیلی ممنون
خدا قوت
دوست عزیز از لطف شما سپاسگزاریم
خدا را شکر
سلام خسته نباشید ماتازه سالن قارچ زدیم،ولی قارچ هامون قبل فلش اول دارن زردوپوست ماری میشن ومگس های ریز بوجود اومده چسب خریدیم ولی فایده نمیده ممنون میشم لطف کنید راهنمایی کنید ضرر نکنیم
سلام
در مرحله خاکدهی باید لاروکش میزدید. رطوبت سالن شما تنظیم نیست و علت پوست ماری شدن قارچ ها، کمبود رطوبت هست.
سلام خدمت شما ممنون بابت توضیحات کامل شما جناب مهندس
سالن بنده الان پین ته سنجاقی و عدسی شده متاسفانه متوجه مایکاگون شدم الان میتونم از اسپورگن استفاده کنم آیا الباقی پین های سالم لک دار نمیشن؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
برای از بین بردن مایکاگون سم اکورد می توانید استفاده کنید به شرطی که به دوره کارنس آن دقت نمایید.
روی همه کپک ها و آلودگی های مایکاگون نمک و یا کاربندازیم بریزید و پس از گذشت مدت زمانی، مورد آلودگی را جمع آوری کنید و از سالن دور کنید، در صورتی که آلودگی کم شد، برداشت دو و سه هم داشته باشید ولی اگر آلودگی غالب شده، می توانید از چین های بعدی چشم پوشی کنید و اقدام به ضدعفونی موثر سالن، قفسه ها، درزها و دیوارها و …. کنید.
مقاله زیر را درباره بیماری مایکاگون مطالعه کنید:
چگونه از شر بیماری مایکگون در سالنهای پرورش قارچ دکمهای خلاص شوید؟
خیلی دوست دارم که وارد این کار بشم ولی هنوز یه ترسی ته دلم هست که شاید نتونم..برای این کار تنها تحقیق و دیدن فیلم های مختلف کافیه؟یا اینکه حتما باید در یک سالن کارکرده باشیم؟
خیلی دوست دارم که وارد این کار بشم ولی هنوز یه ترسی ته دلم هست که شاید نتونم..برای این کار تنها تحقیق و دیدن فیلم های مختلف کافیه؟یا اینکه حتما باید در یک سالن کارکرده باشیم؟
سلام به جرات می توانم بگویم با مطالعه کامل سایت به حدود ۷۰ درصد کار مسلط می شوید برای الباقی هم محصولات سایت را تهیه کنید
سلام خسته نباشی ضمن تشکر از زحمات بی بدیل شما جناب اقای دکتر الماسی و همکارن محترم حضرتعالی میخاستم بنده را راهنمایی بفرمایید دلایل بوجود امدن کپک سبز قارچ و پشه قارچ و راههای جلوگیری از بیشتر شدن انها در هنگام رافلینگ که درسالن پرورش مشاهده شده است لطفا کمک نمایید از حسن توجه حضرتعالی کمال تشکر را دارم
اقا شیرزاد دوست عزیز ممنون از لطف و مرحمت شما
می تواند دلایل متعددی داشته باشد مثل کمپوست و یا خاک پوششی و یا وجود لارو حشرات در سالن از دوره قبل یا انتشار از طریق سالن های محاور و یا از محیط باشد ولیکن شما باید جمعیت آن را کنترل کنید مخصوصا که حشرات می توانند باعث منتشر کردن اسپور کپک ها در بستر و سالن های مجاور شوند و باید به هر شکل ممکن کنترل شوند.
در دوره تئوری و عملی ابیاری به طور کامل در مورد آن صحبت می کنیم و مصرف سموم لازم پیشنهاد می شود. در مرحله خاکدهی بعد از رافلینگ یا بعد از ککینگ استفاده از یک حشره کش و قارچکش ضروری است؛ دقیقا در دوره آموزشی به صورت عملی و ویدئویی اموزش داده شده است ولی در صورتیکه قصد ندارید از این مجموعه کامل اموزشی استفاده کنید پیشنهاد می کنیم که از کاربندازیم و دیفلوبنزورون در ابیاری بعد از رافلینگ استفاده کنید میزان کاربندازیم حدود یک گرم در متر مربع و دیفلو بنزورون حدود ۲ گرم در متر مربع بری کنترل جمعیت لاروهای حشرات در خاکدهی موثر خواهد بود.
با این وجود پیشنهاد می کنم این لینک ها را هم ببینید
خاکدهی اصولی در پرورش قارچ
دوره کامل و تخصصی ابیاری در پرورش قارچ
پیروز و موفق باشید
سلام شما بیماری ها رو معرفی کردید ولی روش مقابله با آنها رو نگفتید مثلا اگر سالنی در مرحله پیش قارچ دچار میکگون باشد چه راه حلی برای جلوگیری از گسترش آن پیشنهاد میدهید
استفاده از سم اسپورگون یا آکورد در زمان هوادهی
ریختن سم قارچ کش مثل کاربندازیم به صورت پودر و یا مایع روی الودگی و برداشتن بعد از ۲۴ ساعت
انجام نظافت بستر روزانه و
کوکات در پایان دوره وقبل از شروع کار
و…
سلام خسته نباشید ما کاربندازیم در دوره برداشت استفاده کردیم ولی جواب خوبی نگرفتیم چه بکنیم
سلام
کاربندازیم جهت چه موضوعی در برداشت استفاده کردید؟
سلام استاد گرامی . ضمن تشکر از زحمات شما و اطلاعات مفید سایت سوال من در خصوص خاک پوشش دهی اینکه از کجا باید تهیه کرد و آیا خاک موجود در طبیعت قابل استفاده است لطفا راهنمایی بفرمائید .
دوست عزیز جناب شایسته
سلام
خاک پوششی قارچ خاکی است که از طبیعت تهیه می شود و باید پاستوریزه گردد ولی البته نه خاک کشاورزی بلکه خاک پیت سیاه رنگ سبک وسنگین که به نسبت مخلوط می شوند و اگر مقدار مصرف شما زیاد است پیشنهاد می کنم یک واحد خاکسازی راه اندازی کنید و گرنه خرید خاک پوششی برای شما مقرون به صرفه تر است برای خرید می توانید با این شماره ها تماس بگیرید.
۰۹۱۳۱۲۹۲۸۰۲
۰۳۱۴۶۶۵۳۲۶۲ و ۶۱
سلام جناب آقای دکتر سال نوتون مبارک ضمن تشکر از بابت راهنمایی ارزندتون واقعا ایجاد انگیزه کردین در بنده .سپاس
سلام خواهش می کنم
موفق و مؤید باشید.
واقعا کارتون عالی ولی باید چیکارکنیم این بیماری هارو نگیر قارچ
سلام
با روش های ضدعفونی صحیح پیشگیری کنید و پیشگیری بهتر از درمان است، برای اطلاعات بیشتر درباره ضدعفونی سالن های قارچ مقاله زیر را بخوانید:
ضدعفونی کننده ها در پرورش قارچ چیست؟
سلام خسته نباشید
اقای مهندس الماسی بعد از رافلینگ روی کمپوست های ما بیماری مایکوگن در امده ازچه سمی برای ازبین بردن بیماری استفاده کنیم که به قارچ ها ضرر نرسانند
سلام
سم اکورد می توانید استفاده کنید به شرطی که به دوره کارنس آن دقت نمایید.
مقاله زیر را درباره بیماری مایکاگون مطالعه کنید:
چگونه از شر بیماری مایکگون در سالنهای پرورش قارچ دکمهای خلاص شوید؟
سلام مهندس وقت تون بخیر باشه ان شاءالله
شرمنده یک سوال داشتم من دو روز است سالن را رافلینگ کردم نمیتونم دما را پایین بیارم با وجود اینکه یخ تو کولر میریزم ولی هنوز ۲۳درجه است لطفا راهنمایی کنید
دوست عزیز سلام
یک اتاقک کوچک در نظر بگیرید و رطوبت ساز و کولر را در آن قرار دهید و در این اتاقک، هوا را با کولر سرد کنید تا هوای سرد شده وارد رطوبت ساز شود. ضمن اینکه برای کاهش دما باید اختلاف دمای محیط و کمپوست یک تا دو درجه سانتی گراد وجود داشته باشد تا دما راحت تر کاهش پیدا کند. ضمناً ویدئوی زیر را هم مشاهده کنید:
چگونه در تابستان قارچ دکمه ای پرورش دهیم؟
سلام مهندس قارچ های ما دچار کپک سبز شده چیکار باید بکنیم تا درمان بشن
سلام
در صورتی که قارچ روی بستر دارید، با مشاهده کوچکترین آلودگی باید سریعاً نظافت بستر انجام شود؛ ۱٫ روی آلودگی، قارچ کش کاربندازیم یا کاپتان (کاربندازیم موثرتر است) بریزید. به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت صبر کنید تا سم اثر کند. برای هر آلودگی یک دستکش یکبار مصرف جدا لازم است، بوسیله کاردی که با الکل ضدعفونی شده است؛ دور تا دور آلودگی را ببرید و با همان دستکش، آلودگی را از محل برداشته و سپس لبه های دستکش را برگردانید (بدون آنکه آلودگی از دستکش بیرون بریزد)و آلودگی را به همراه دستکش به داخل کیسه ی پلاستیکی انداخته و آن را از سالن دور کنید.
در صورتی که قارچ روی بستر ندارید؛ روش های ضدعفونی سالن مانند کوک اوت و یا ضدعفونی با فرمالین، را انجام دهید.
سلام مهندس خسته نباشید کل سالن کاشت قارچ ما دچار بیماری تریکودرما شده چیکار کنیم که به قارچ ها ضرر وارد نشه و دمای قارچ هم کمتر از ۲۰ درچه نمیشه چیکار کنیم
سلام
در صورتی که قارچ روی بستر دارید، با مشاهده کوچکترین آلودگی باید سریعاً نظافت بستر انجام شود؛ ۱٫ روی آلودگی، قارچ کش کاربندازیم یا کاپتان (کاربندازیم موثرتر است) بریزید. به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت صبر کنید تا سم اثر کند. برای هر آلودگی یک دستکش یکبار مصرف جدا لازم است، بوسیله کاردی که با الکل ضدعفونی شده است؛ دور تا دور آلودگی را ببرید و با همان دستکش، آلودگی را از محل برداشته و سپس لبه های دستکش را برگردانید (بدون آنکه آلودگی از دستکش بیرون بریزد)و آلودگی را به همراه دستکش به داخل کیسه ی پلاستیکی انداخته و آن را از سالن دور کنید.
در صورتی که قارچ روی بستر ندارید؛ روش های ضدعفونی سالن مانند کوک اوت و یا ضدعفونی با فرمالین، را انجام دهید.
سلام مهندس میخواستم من قارچ پرورش بدم در یک جای ۱۲۰ متری ولی گفتن خیلی بوی بدی دارع قارچ خواسنم بدنم واقعان بوی بدی دارع ی
چون یک بار مرغ داری کردع بودیم همسایه اعتراض کردن حالا میخوام قارچ کنم بوی که ندارع
سلام
پرورش قارچ بوی بدی ندارد و از لحاظ بو هیچ مشکلی برای همسایه ها ایجاد نمی کند؛ ولی چون قبلا مرغداری بوده باید حتما شستشو و ضدعفونی اصولی و صحیح صورت بگیرد که مشکل آفات و حشرات و … در دوران پرورش پیش نیاید.
موفق باشید.
مهندس جان خسته نباشید خواهشن کمکم کنید بستر من الان روز چهارم هوادهی هستش که با هوای بیرون و بخاری تونستم دما رو میزون نگهدارم رطوبت روی ۸۷ الان دقت کردم این ریشه ریشه های روی کمپوست زرد شدن علت چیه ایا اسیب نمیزنه به محصولم ترو خدا خیلی استراب دارم
سلام
رطوبت در این مرحله بسیار مهم است و در این مرحله باید ۹۵٪ باشد تا زمان نخودی… احتمالا به دلیل پایین بودن رطوبت ریسه ها از بین رفته اند.
موفق باشید.
سلام وعرض ادب…سوالی داشتم از خدمتتون..علت ترک خوردن قارچ..وپوست ماری شدنشو وراههای یرطرف کردنشو میتونم از خذمتتون بپرسم..ممنون میشم اگر راهننمایی بفرمایید
سلام
تنظیم نبودن میزان رطوبت باعث پوسته ماری شدن قارچ ها می شود؛ در هر مرحله، رطوبت متناسب همان مرحله را فراهم کنید.
موفق باشید.
سلام برای ۳۰عدد کیسه خاک ب وزن۱۰کیلو چقدر فرمالین ..با آب باید قاطی کنیم خیلی ممنون
سلام
بهتر است برای ضدعفونی خاک از کاربندازیم استفاده کنید …فرمالین جهت ضدعفونی تجهیزات و … استفاده می شود.
سلام آقای دکتر خسته نباشید ما تو کارگاهمون از وسط قارچا چندتایی قارچ مایل به زرد رنگ شدن خیلیم ضعیف و نرمن دلیلش چیه ؟ برا درمانش چکار کنیم؟ یه لکه های سبز رنگیم روی سطح خاک ایجاد شده
سلام
علت زردی، لکه باکتریایی و آبیاری ناصحیح است
لکه های سبزرنگ هم کپک سبز هست که باید برداشته شوند و ضدعفونی کنید. در رابطه با هر دو بیماری، مقاله های سایت را مطالعه بفرمایید.
سلام خدمت شما مهندس الماسی غزیز
مهندس جان چگونه میشه تو فلش اول ودوم حداکثر برداشت رو داشت
چون یکی از همکارام فلش سه تموم شده ولی هنوز کمپوست رو تخلیه نکرده وداره براداشت میکنه
سوال بعدیم من دنبال یک دوره اموزش صفر تا صد پرورش قارچ هستم چگونه تهیه کنم
سلام
بله در اکثر موارد بیشترین میزان برداشت از فلش های اول و دوم هست.
از طریق لینک زیر می توانید آموزشها را تهیه کنید:
دوره جامع عملی پرورش قارچ دکمه ای
سلام وقت بخیر
بنده یک زیر زمین به ابعاد ۳در ۳دارم فقط در سقف یه دریچه برای تهویه دارم میتونم برای اولین استارت پرورش قارچ داشته باشم؟چقدر کمپوست نیاز دارم؟ با تشکر
سلام
وجود درب ورودی و یک دریچه تهویه یا پنجره در انتهای دیگر سالن، کافی است.
سلام مهندس.پینهای روی بستر به اندازه نخود یا کوچیکتر که هستن دیگه بزرگ نمیشن.زرد میشن تو همون اندازه باقی میمونن.لطفا راهنمایی کنید.
سلام
ممکن است مشکل مربوط به ضعف کمپوست و یا آبیاری ناصحیح باشد که در اکثر موارد ابیاری ناصحیح باعث پین مردگی می شود.
سلام جناب امید که صحتمند باشید. من قارچ رو توی کیسه های پلاستیکی کشت کرده ام ولی چند روزه که رنگش تغییر کرده و به رنگ زرد تبدیل شده میره نمی دونم دلیلش چیه
با سلام و احترام جناب مهندس عوامل بیماریزای قارچ را بخوبی شرح دادید سپاس از اطلاعات خوب شما. لطفا درخصوص کنترل و پیشگیری آنها هم توضیح بفرمایید. خیلی ممنون
جناب باقری سلام
به زودی آموزش جامع آفات و بیماری ها و نحوه کنترل آنها روی سایت قرار می گیرد.
سلام جناب مهندس خداقوت خسته نباشید
امروز روز هفتم هوادهی هستم ولی هنوز پین ها تشکیل نشده و فقط گره ها تشکیل شده به نظر خودم سالن دو روز از روند طبیعی کند تر و عقبتر داره پیش میره. نظرتون چیه راهنمایی بفرمایید. ضمنا دما هوا هم در حال حاضر ۲۱ هست و دمای کمپوست ۲۲. تشکر
سلام
دمای کمپوست را کمتر کنید تا شوک دهی سریع تر انجام شود و میزان co2 را هم بررسی کنید که چه میزان است. میزان co2 را هم کم کنید تا پین ها تشکیل شود.
اگر دما، رطوبت و co2 تنظیم باشد، پین ها تشکیل می شود.
موفق باشید.
سلام،خسته نباشین استاد
سوالی داشتم اگه جواب بدین سپاسگذارم
من دو تا سالن ۱۰ تنی دارم
یک مشکلی پیش اومده اینکه،بعد از تخته کوبی بعضی از بذرها سبز رنگ شدن
علت چی هست؟ و راهکار مقابله با اون چیه؟ ممنون میشم جواب بدین
سلام
کپک سبز هست و باید اقدام به جداسازی و ضدعفونی بستر کنید.
سلام خسته نباشید مهندس جان برای شروع در منزل داخل پلاستیک کاشتم یک سری بداشت کردم روی سطح چنتا از پلاستیکها که یک هفته کاشتم کامل سفید پنه ای بسیار نرم ولطیف حدود قطر ۲،۳ سانته باید چکار کنم از لطفتون ممنون
دوست عزیز سلام
شرایط پرورش متفاوتی دارید و به طور قطع از سخن شما متوجه مشکل نشدم ولی به احتمال زیاد استروما (مشکل بذری) هست
سلام وقت بخیر دکتر جان تومرحله شوک هستم تخم هایی سبز رنگ میبنیم البته اصلا تار عنکبوتی نیست کلا شبیه تخم هست .چین وچه باید کرد ممنمون از راهنمایی تون
سلام
لطفا دقیق تر توضیح بدید و یا عکس به شماره های سایت در ایتا ارسال بفرمایید.
سلام وقتتون بخیر ممنون از مطالب خوب و مفیدتون یکی از سالن های ما مبتلا به کنه شده و در مرحله فلش اول هستیم چطور با این کنه مبارزه کنیم چون داره گسترش پیدا می کنه
سلام
حتما باید از کنه کش استفاده کنید