۳ دلیل اصلی نیاز به گردش هوا در سالن قارچ

گردش هوا در سالن های پرورش قارچ دکمه ای

چرا  باید گردش هوا در سالن های پرورش قارچ دکمه ای وجود داشته باشد؟

در دوران پرورش قارچ دکمه‌ای، هوای تازه و جریان هوا جهت رشد و نمو هر مرحله از رشد قارچ لازم و ضروری است ولی گاهی معانی این واژه ها با یکدیگر به اشتباه برداشت می شوند. معمولاً از واژه ی تهویه سالن قارچ برداشت های غلطی می شود و هم جریان هوا و هم هوای تازه را به عنوان تهویه مطرح می کنند در حالی که هوای تازه به هوای بیرون از محیط بسته می گویند که اکسیژن بیشتری هم دارد و جریان هوا یا گردش هوا بدین معنی است که هوای موجود در محیط بسته ی پرورش قارچ دکمه ای به گردش در آید و تبخیر و تعرق متعادل شود.

هوای تازه در داخل سالن‌های پرورش قارچ دکمه ­ای بر اساس میزان اکسیژن و دی‌اکسید کربن تعریف می‌شود. استفاده از هوای تازه جهت کاهش میزان Co2 در محیط سالن ها و تنظیم دما و رطوبت مطلوب در داخل سالن ها انجام می گیرد.

در این مقاله به علت های، نیاز به گردش هوا در سالن های پرورش قارچ دکمه ای می پردازیم و به طور کاملاً واضح بیان می کنیم که چرا باید در سالن خود گردش هوا داشته باشید.

۱- مهم ترین علت را باید نیاز به کنترل دما دانست.

همان طور که در ویدئوی نقش دما در پرورش قارچ دکمه ای بیان شد، کنترل دما یک پارامتر بسیار مهم در پرورش قارچ است و رعایت دمای اپتیمم در همه­­ی طبقات هدف اصلی گردش هوا در سالن است، افزایش دما به دلایل زیر رخ می دهد که نیاز به گردش هوا را ضروری می کند:

– افزایش دمای ناشی از رشد میسلیوم مخصوصاً روزهای هفتم و هشتم اسپان ران.

– افزایش حرارت به علت انتقال حرارت بین سالن و محیط اطراف که به روش جابه جایی یا کنوکسیون صورت می گیرد که به میزان عایق کاری سالن پرورش بستگی دارد.

– میزان هوای تازه ورودی به سالن که هر چه مقدار آن بیشتر باشد حرارت بیشتری از سالن خارج می شود.

نکته: 

ممکن است دما در طول سالن پرورش یا در ارتفاع و طبقات متفاوت باشد برای ایجاد و کنترل این یکنواختی باید از همه طبقات دما گیری نمود و نقاط احتمالی کور دمایی را پیدا کرد که علت بررسی و رفع شود. برای این منظور می توان، کانال هوا تا پایان طول سالن نصب و سوراخ به اندازه لازم زده شود و دبی گرفته شود.

۲- تامین رطوبت

 

۳- تنظیم و کنترل co2 سالن در مراحل مختلف پرورش قارچ

 در مقاله چرا باید Co2 سالن های پرورش قارچ دکمه ­ای را کنترل کنیم؟ به طور کامل توضیح دادیم.

چگونه در سالن پرورش خود گردش هوا ایجاد کنیم؟

توسط هواساز

 

 

هواساز باید بتواند دما را در طبقات مختلف کنترل و تنظیم کند (یکنواختی رطوبت و co2 سالن را نیز در مراحل مختلف تامین نماید) و گردش هوای مناسبی در سالن ایجاد کند.

استفاده از گردش هوای زیاد برای تهویه و مخصوصاً هوای تازه باعث خشکی مداوم بستر و کاهش رطوبت سالن و تأخیر در رشد رویشی در مرحله اسپان ران و خاکدهی و در مرحله هوادهی نیز ضمن خشکی بستر و تشدید نیاز به آبیاری باعث ریزشدن قارچ و تشکیل پین هدهای زیاد می شود.

یک تولید کننده حرفه ای در بدو ورود به سالن های در حال هوادهی و باردهی، متوجه سنگین بودن هوای سالن و بالا بودن میزان co2می شود و نبود گردش هوا در سالن را متوجه می شود، که البته بهتر است با دستگاه co2 متر اندازه گیری شود.

منبع: دیتا قارچ

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

  1. سلام.من.برای دفعه دوم هستش که دارم قارچ پرورش میدم.خیلی خیلی بیتجربه هستم.الان برای مرحله شوک دهی نیاز به راهنمایی کامل دارم برای میزان و زمان ابیاری و همچنین میزان و زمان هوادهی..که چ زمانی بعد از شوک دهی اب بدهم و به چه میزان و همینطور چه زمانی میتوانم تهویه رو روشن کنم و لازم هستش..لطفا راهتمایی دقیق بفرمایید..همین امروز نیاز به کمک شما دارم..ممنونم

    1. سلام
      آبیاری در مرحله هوادهی بسیار لازم است زیرا شما با آبیاری باید رشد رویشی را متوقف کنید و ریسه ها را وادار به ورود به رشد زایشی کنید در روز هوادهی یا یک روز یا دو روز بعد از آن نیاز به یک آبیاری هست بسته به شرایط شما.
      دوست عزیز جواب سوالات شما یک جمله و یک کلمه نیست که بتوانم در همین جا خلاصه بگویم، بلکه ما برای بحث هوادهی و آبیاری در این مرحله، آموزش چند ساعته تولید کرده ایم که بهتر است آموزش را تهیه کنید.
      در بسته آموزش جامع پرورش قارچ دکمه ای هم نکات مربوط به آبیاری و هم نکات مربوط به هوادهی به طور کامل بیان شده است، پیشنهاد می کنم بسته آموزشی را تهیه کنید و طبق آموزش های آن عمل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن