چگونه در تابستان قارچ دکمه ای پرورش دهیم و تولید موفقی داشته باشیم؟
پرورش قارچ در تابستان
پرورش قارچ در فصل تابستان با فصول دیگر سال متفاوت است و این تفاوت به دلیل افزایش دمای هواست، که در برخی از نقاط کشور دمای هوا به بالاتر از ۴۰-۴۲ درجه سانتی گراد می رسد. در مورد رطوبت نسبی در اکثر نقاط کشور، رطوبت نسبی کاهش می یابد و گاهی به ۱۰-۱۵ درصد می رسد.
بنابراین باید بتوانیم این دو پارامتر محیطی یعنی افزایش دما و کاهش رطوبت را کنترل کنیم. جهت جلوگیری از افزایش دما و کاهش رطوبت نسبی در فصل تابستان، می توان از دو راهکار استفاده کرد:
۱- استفاده از تمام ظرفیت هواساز و چیلر
۲- روش پیش هواسازی
بدین معنی که از پایین بودن رطوبت نسبی هوا استفاده کنیم و با استفاده از کولر آبی یا هواساز مرکزی، هوای راهرو هواسازها (راهرویی که هواسازها و رطوبت سازها در آن قرار دارد) را خنک کنیم. این باعث می شود هوای راهرو قبل از رسیدن به هواساز به ۲۴-۲۴ درجه سانتی گراد کاهش و رطوبت به حدود ۶۰% افزایش یابد. و بقیه کاهش دما تا ۱۶-۱۷ درجه سانتی گراد و افزایش رطوبت تا ۹۵% را به وسیله هواساز خود سالن تامین کنیم.
پایین بودن رطوبت نسبی هوا این امکان را ایجاد می کند که همزمان با افزایش رطوبت، دما را هم بتوان در مرحله پیش هواسازی کاهش دهیم. که استفاده از آب برای خنک کردن و کاهش دما، نسبت به استفاده از سیستم های چیلر و گازی روش بهتر و ارزان تری هست. البته این روش در مناطقی کاربرد دارد که رطوبت نسبی هوا در تابستان کاهش پیدا کند و در مناطق شرجی یا مناطقی که رطوبت نسبی بالایی دارند، استفاده نمی شود و باید از سیستم چیلر و یا گازی استفاده نمود.
استفاده از کولر آبی بر استفاده از هواساز مرکزی اولویت دارد، زیرا:
- هواسازهای مرکزی حتی با وجود داکت پلاستیکی، دما را به صورت یکنواخت کاهش نمی دهند و اطراف هواساز کاهش دمای بیشتری دارند و در فواصل دورتر، کاهش دمای کمتری دارند.
- هواساز هزینه بالاتری نسبت به کولر دارد.
- کولرها معمولاً بیرون از سالن نصب می شوند ولی هواسازهای مرکزی بدلیل حجمشان در ورودی راهروها نصب می شوند. (ترجیحاً بهتر است زیر سایه نصب شوند).
- به ازای هر ۲-۳ سالن، (بسته به شرایط آب و هوایی منطقه، عایق کاری و …) یک کولر آبی بزرگ کافی است.
مدت زمان: ۶ دقیقه و ۶ ثانیه
حجم فایل: MB 18.5
فرمت: mp4
- راستی کتابی که در متن فیلم در موردش صحبت کردیم را میتونید برای دانلود”کتاب دما در پرورش قارچ دکمه ای ” اینجا کلیک کنید.
ممنون خیلی جالب بود
عالی
عالی خوب
راه های شناسایی قارچ سمی رو توضیح بدید لطفا
دمای کمپوست بعد از رافلینگ چقد باید باشه؟
بیزحمت فیلمی هم از رافلینگ بذارین
سلام
می توانید کتاب نکته های طلایی را از کتابخانه دیتاقارچ دانلود کنید.
من بقصد افزودن اطلاعاتم هم مطالعه میکنم عالی بود موفق باشید
درود خسته نباشین من یه سالن صد متری دارم دمای طبقه اول و دوم خوبه اما طبقه ۳و۴دماش از ۲۸پایین نمیاد چکار میتونم بکنم برای کاهش دمای طبقه های بالاتر؟ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایین
سلام دوست عزیز اگر دمای هوا و روز کشت را هم می گفتید بهتر بود
در دمای ۲۸ درجه معمولمشکلی پیش نمیاد البته مشروط به اینکه بالاتر نره ضمن اینکه هر چه به روز خاکدهی نزدیک تر می شوید دمای کمپوست افزایش می کند.
اگر امکان سیر کوله کردن هوا را دارید این کار را انجام دهید منظور از سیر کوله گردش هوا داخل سالن است.
دمای هوا چند هست
اگر دمای هوای سالن را داشته باشید بهتر می توانید تصمیم بگیرید.
سلام خسته نباشید. آخرای شهریور کمپوست آووردیم.تو مازندران.از کولر گازی استفاده کردیم.دمای مرکز کمپوست تا ۱۸ درجه هم پایین آووردیم ولی اکثر قارچ ها یه خورده که بزرگ میشدن پفکی میشدنو ته باز.درضمن تراکم قارچ ها خیلی زیاد بود .خیلی بار داد.کمپوست نگین بود.به نظرتون علتش چی بود؟
اقا مهدی عزیز
تراکم زیاد بار به دو علت شوک دهی قوی و سبک بودن خاک می تواند مربوط باشد.
در مورد پشت یاز بودن قترچ ها پیشنهاد یم کنیم کتاب دما را از کتابخانه دانلود کنید در آن توضیح داده شده است.
سلام میشه دمای محیط پرورش رو تو۲۰ درجه نگه داشت واگه کانال هوا ساز نباشه چه تاثیری داره
دمای ۲۳ تا ۲۵ درجه دمای مناسب تری است و در صورت عدم وجود داکت غیر یکنواختی در سالن پیش میاد و نصب داکت پلاستیکی بسیار راحت است چرا نزارید؟
سلام خسته نباشید جناب مهندس
من یه سالن ۱۰۰ متری دارم
ولی هزینه ی خرید چیلر رو ندارم
هواساز هم دارم
به نظرتون با کولر آبی میشه کار کرد؟
بله دوست عزیز بسیاری از واحد های کوچک از همین روش استفاده می کنند به زودی مقاله ای ویدئویی در این خصوص منتشر می کنیم و در آن به طور کامل توضیح داده می شود.
با سلام و احترام و تشکر جناب مهندس الماسی مقالات و ویدئو های شما بسیار آموزنده بودند اینکه دانش و حاصل تجربیات خود را به اشترک میگذارید قابل تقدیر و تشکر است . از مطالعه آنها بسیار لذت بردم و خوشحالم از اینکه با سایت ارزشمند شما آشنا شدم موفقیت شما را از درگاه پروردگار متعال خواستارم . پیروز باشید . حمیدرضا از اصفهان
ممنون اقا حمید عزیز لطف دارید شما
ضمنا یه زیر زمین به ابعاد ۴ متر در ۱۰ متر به ارتفاع ۲ متر در منزل دارم فکر میکنید امکان استفاده کردن داشته باشه البته گفتنی هست که این زیر زمین از یک طرف به راه پله پشت بام و از طرف دیگه به حیاط خانه راه داره منظورم اینه که از دوطرف امکان هوادهی و رطوبت سازی داره .
بله به زودی درباره پرورش قارچ در فضای محدود یک دوره رایگان قرار می دهیم.
خسته نباشید
جناب مهندس یعنی کولر رو در اتاقی که هواساز هست قرار بدیم؟؟
در ضمن من چیلر و آیس بانک ندارم فقط هواساز و کولر آبی دارم
امیر عزیز سلام
اگر چیلر ندارید پیشنهاد می کنم که رطوبت ساز خود را تبدیل به هواساز کنید به این شکل که یک اتاقککوچک در نظر بگیریدو رطوبت ساز را در آن قرار دهید و در این اتاقک هوا را سرد یا گرم کنید به زودی یک ویدئو در این زمینه در سایت قرار می دهیم.
با سلام خیلی ممنون از مطالب مفید و کاربردیتون
سلام جناب مهندس الماسی عزیز و بزرگوار.
خوبید انشااله؟
خواستم تشکر بکنم از شما به خاطر مطالب ارزنده ای که در سایت و کانال دیتا قارچ میزارید، واقعا مفید و با ارزش هستن، خداخیرتون بده.
یه سئوال هم داشتم اگه زحمتی نیست پاسخ بفرمایید،
من یک سالن به ابعاد ۱۲×۵/۵ و ارتفاع ۳/۷ دارم حدود ده روز اینده زمان شکدهی سالنم هست و فقط یه رطوبت ساز یک نیم اسب و یک کولر آبی ۷۰۰۰ دارم، به نطر شما اینا برای شکدهی کافیه؟
سالنم شهریاره. ممنون میشم خیلی نگران دمای بالا هستم.
سلام ممنون از لطفتان
شما باید با کولر دمای هوای ورودی به رطوبت ساز را کاهش دهید مثلا با کولر دما را به ۲۳ درجه برسانید و الباقی تا ۱۶ درجه (هوا) را با رطوبت ساز انجام دهید یعنی کولر قبل از روطبت ساز نصب کنید در راهرو یا اتاقک سالن هواساز و با این وجود فکر نکنم مشکلی پیش بیاد
موفق و موید باشید.
سلام خسته نباشید،میبخشدید من سالنم الان روز چهارمه شوک دهییه،دما رو به دردسر تازه رسوندم به ۱۹،۱۹ درجه محیط،ومپوستم ۱۹،اما هرکار میکنم پایین تر نمیاد،آیا اینجوری شوک خورده یا ن؟خواهش میکنم کمکم کنید
سلام برای کاهش دما باید اختلاف دمای محیط و کمپوست وجود داشته باشد تا دما راحتتر کاهش پیدا کنه، در صورتی که ریسه ها رو به ضخیم شدن و ایجاد پین رفته باشند، شوک اثر کرده است.
سلام وقت بخیر سالن من درمشهد هست به علت گرمی هوا تو این فصل تابستان و باتوجه به اینکه نزدیک برداشت قارچ هست دمای سالن پایین تر از ۲۱ درجه نمیاد خنک دهی سالن با کولر آبی و آب کولر هم با آب سرد کن تامین میشه باز هم جواب نمیده و از ۲۱ یا ۲۲ پایین تر نمیاد چیلر و کولر گازی خیلی خیلی گرون و فعلا توان خریدش رو ندارم میترسم موقع برداشت محصول که دما باید به حداقل ۱۷ برسه و محصول ضعیف و پشت باز بشه لطفا راهنمایی و راهی بگین که محصول خوبی داشته باشم؟؟ سپاس ….
دوست عزیز سلام
خیس کردن دیواره ها و کف سالن معمولاً جهت بالا بردن رطوبت سالن و یا خنک کردن سالن انجام می شود.
لطفا مقاله زیر را مطالعه کنید:
چگونه سالن های پرورش قارچ را خنک کنیم؟
سلام خسته نباشید اقای مهندس
ممنون میشم راهنمایی کنیدمن یک سالن دارم ک میخوام با رطوبت ساز کار هوا ساز و انجام بدم
سوال اول/ابعاد اتاقک قبل سالن برای سالن یازده در شیش چقد باشه
سوال دوم/اگزوز باید تو سالن باشه یا در اتاقک و فن بزارم برای اگزوز یا نه بخاطر فشار مثبت کولر ابی
دوست عزیز
سلام
پیش سالن حتی اگر با ابعاد کوچک باشد، مشکلی ندارد پیش سالن باید در حدی باشد که بتوانید تجهیزات را در آن قراد دهید و هوای موجود در آن را به داخل سالن منتقل کنید.
اگزوز یا فن در انتهای سالن قرار میگیرد.
در بسته آموزشی جامع قارچ دکمه ای، به صورت صفر تاصد تمامی موارد توضیح داده شده است.
آقای مهندس الماسی
سلام علیکم.
من در شمال زندگی میکنم و متاهل هستم و سه فرزند دارم.بیکارم هم هستم میخوام پرورش قارچ انجام بدم در تمام چهار فصل سال ولی متاسفانه هیچکس کمکم نمیکنه.خواهشا اگه راهی هست مشاوری معرفی کنید و یا تلفن تماس برایم جواب بزارید خیلی خیلی ممنون میشم ازتون
دوست عزیز سلام
با شماره ۰۹۱۳۶۷۵۵۸۸۰ تماس بگیرید.
عرض سلام
ممنون بابت مطالب بسیار مفیدتون
من انشالله قصد دارم در تابستان دو سالن قارچ کشت کنم، ضمن اینکه شهرما یک منطقه معتدل هست، آیا میشه با اضافه کردن یخ بصورت شبانه روزی به رطوبت ساز و کولر دما رو کنترل کرد، یعنی بوسیله یخ رطوبت سرد ایجاد کرد در سالن، و اگر شدنی هست این رطوبت وقطرات سرد روی سطح بستر مشکلی ایجاد نمیکنه ؟
دوست عزیز سلام
این روش بستگی به ابعاد سالن شما دارد و اینکه با تجربه متوجه شوید آیا این روش عملی هست یا خیر …. چه بسا در بسیاری از سالن های خانگی، پرورش دهنده ها روشهایی به کار می برند که ما هم از آن اطلاعی نداریم.
سلام جناب مهندس وقت بخیر
امروز روز دهم کشت هستم دمای هوای سالن ۲۲-۲۳ هست ولی دمای طبقات بالای کمپوست بین ۲۸-۲۹ و دمای طبقات پایین ۲۶ هست و هر کاری میکنم دمای کمپوست پایین نمیاد ضمنا سطح روی کمپوست روزنامه هست و از سیرکوله هم استفاده میکنم نگران دمای کمپوست هستم چه راهکاری پیشنهاد میدید؟ تشکر
سلام
گردش هوا را باید در سالن ایجاد کنید که دمای همه قسمت های سالن به ۲۵ تا ۲۶ برسد و بیشتر و کمتر نشود.
سلام آقای مهندس.از اطلاعات واقعا مفیدتون ممنونم.ما با کولر آبی که با داکت از بالای راهروها رد میشه دما رو پایین نگه میداریم اما رطوبت رو با مه پاش تامین میکنیم.این روش که توضیح دادین برای سالن ما جواب میده ؟
در ضمن در شهر قم هستیم یعنی تابستون با افزایش دما و کاهش رطوبت مواجه هستیم
سلام
تشکر از لطف شما
بله
سلام
وقتتون بخير
من يه سالن ٩٠ مترى در اصفهان دارم و الان ١٠ روزه كه وارد فلش سه شدم ولى قارچى توليد نشده و سطح خاك پر از پين هده ، هر روز هم ابيارى ميكنم و رطوبت خاك تأمينه و هوادهى هم انجام ميشه. آيا فلش دو و سه هم مثل فلش يك نياز به شوكدهى داره و چكار كنم تا اين پين ها رشد كنند(فلش دو هم حجم توليد محصولم نصف فلش يك شد)؟
دماى سالن ٢١
دماى كمپوست ٢٠
رطوبت سالن ٩٥
ممنون
سلام
فلش دوم نیازی به شوکدهی ندارد.
دمای کمپوست در فلش دوم مثل فلش اول باید ۱۹ درجه سانتی گراد باشد و در فلش سوم یک درجه کمتر، یعنی ۱۸ درجه سانتی گراد، همچنین از اختلاف درجه حرارت بین دمای کمپوست و هوا غافل نشوید حتما ۱/۵ تا ۲ درجه اختلاف درجه حرارت بین کمپوست و محیط باشد.
علاوه بر دما ممکن است علت توقف رشد پین دهها، ضعف کمپوست هم باشد در لینک زیر؛ بسته آموزش دوره جامع عملی صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای به طور مفصل و کامل درباره این موضوع توضیح داده ایم:
دوره جامع عملی پرورش قارچ دکمه ای