دستورالعمل ساخت سالن پرورش قارچ دکمه ای استاندارد

دستورالعمل جهاد کشاورزی شماره 1

ساخت سالن پرورش قارچ به صورت صنعتی نیاز به اخذ مجوز و پروانه از سوی جهاد کشاورزی دارد. جهاد کشاورزی برای ساخت یک واحد صنعتی، دستورالعمل هایی را مقرر نموده است که هر واحد صنعتی باید مطابق آن ساخته شود. در این مقاله موارد فنی که باید در ساخت واحد پرورش قارچ های خوراکی در نظر گرفته شود، به صورت واضح و مشخص بیان شده است؛ این مقاله بر اساس دستورالعمل جهاد کشاورزی نوشته شده است و کسانی که برای ساخت واحد صنعتی پرورش قارچ خود نیاز به دستورالعمل ساخت دارند، می توانند از این مقاله استفاده کنند.

موارد فنی قبل از ساخت سالن پرورش قارچ های خوراکی

جهت باد غالب

سالن های پرورش قارچ در ایران معمولاً به صورت شمالی _ جنوبی ساخته می شوند. ذکر این نکته لازم است که دریچه های خروجی سالن های پرورش قارچ باید عمود بر وزش باد ساخته شوند (شرایط و جهت وزش باد در هر منطقه در نظر گرفته شود) و به منظور جلوگیری از ورود انواع آلودگی های خارجی از فیلترهای مناسب استفاده شود.

اقلیم

تامین شرایط رطوبتی و حرارتی برای رشد قارچ از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مناطق با آب و هوای گرم و خشک به دلیل نیاز به تامین سرما و رطوبت به طور مصنوعی مستلزم عایق بندی دقیق ساختمان ها و استفاده از تجهیزات مناسب است، نیازمند سرمایه گذاری کمی بالاتر است، لذا مناطق سرد و مرطوب و یا سرد و نیمه مرطوب  مناطق بهتری  برای احداث واحدهای قارچ می باشند.

موارد فنی در حین ساخت سالن پرورش قارچ های خوراکی

سالن پرورش قارچ باید دارای کف تراز شده و فاقد پله بوده و بویژه محل استقرار طبقه بندی ها در زمان ساخت سالن پرورش قارچ کاملاً صاف و فاقد شیب باشد. برای تمیز کردن و شست و شوی کف سالن در نواحی زیر ردیف های طبقه بندی شده، باید از فشار آب و تی استفاده کرد و فقط شیب بسیار کمی به طرف وسط در فاصله بین دو ردیف ایجاد کرد (حدود ۱ درصد) که آب را در این قسمت جمع آوری و از طریق دریچه هایی که تعبیه شده است، خارج نماید.

سالن استاندارد قارچ دکمه ای

 

سالن های پرورش قارچ باید دارای دو ویژگی باشند:

اول اینکه عایق بوده و از تبادل رطوبت و حرارت درون سالن با بیرون جلوگیری نمایند، دوم آنکه هوابند باشند یعنی به جز از دریچه خروجی هوا، از هیچ نقطه دیگری هوا خارج نشود، لذا به منظور تامین این هدف بهترین حالت استفاده از عایق های تری دی وال و یا ساندویچ پنل با ضخامت ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر برای ساخت سالن ها استفاده گردد ولی اگر از نظر هزینه سرمایه گذاری در محدودیت هستید می بایست حداقل کلیه اقدامات جهت عایق نمودن کف و دیوراهای سالن به عمل آید.

در صورت استفاده از بتن بایستی روی بتن با یک لایه رنگ پلیمری پوشش داده شود یا بین دیوارهای هر سالن فاصله ایجاد کرده و با عایق مناسب پوشیده شود و صرف نظر از اینکه دیوارها با چه مصالحی ساخته و چگونه عایق بندی شده اند، سقف ترجیحاً از جنس ساندویچ پنل بوده و ضخامت آن بیش از دیوارها باشد.

نکته:

  • به منظور تامین هر چه بهتر عایق بندی بهتر است دریچه های خروجی هوا یعنی اگزوزها را از دمپرهای اتوماتیک روی دیوار در ساخت سالن پرورش قارچ  استفاده شوند که در مواردی که لازم نیست بسته باشند و بی جهت انرژی سالن به هدر نرود.
  • در صورت نصب دمپرهای اتوماتیک روی دریچه ها زمانی که فشار سالن تولید از ۷۵ میلی متر آب (۷۵۰ پاسکال) بالاتر رود، لوورها باز شده و هوای اضافی خارج می شود. دریچه های خروج هوا در ساخت سالن پرورش قارچ به صورت قرینه و به فاصله یک متری از کف ساختمان و در طرفین درب خروجی سالن تعبیه می گردند.

 

دمپر خروجی هوا

  • در یک واحد پرورش قارچ به منظور استفاده بهتر از زمین، سالن ها به صورت قرینه و در دو ردیف استقرار می یابند در این صورت عرض راهرو دستیابی مستقر بین دو ردیف سالن ۶ متر و در صورتی که عرض زمین کم بوده، و سالن ها در یک سمت طراحی شوند؛ عرض راهرو مذکور ۴ متر خواهد بود.

 

  • سالن های استاندارد پرورش قارچ دارای از ۱۵ تا ۳۰ متر طول، کمی بیشتر از  ۶ متر عرض و ۴ تا ۶ متر ارتفاع هستند.

 

  • طبقه بندی سالن ها بهتر است با حداقل ۸۰ سانتی متر فاصله از درب ورودی، همین مقدار فاصله از انتها و ۷۰ سانتیمتر فاصله از دیوارهای طرفین انجام می شود. فاصله دو ردیف طبقه بندی از یکدیگر حداقل ۱۱۰ سانتیمتر می باشد و با احتساب فواصل ذکر شده، طبقات (بستر) دارای ۱/۴۰ عرض هستند. هر ردیف می تواند تا ۶ طبقه باشد  که فاصله طبقات از یکدیگر در صورت استفاده از کمپوست بلوک ۷۰ سانتیمتر و در صورت استفاده از کیسه ۷۵ سانتیمتر است. فاصله اولین طبقه از کف سالن ۲۰ سانتیمتر و هر طبقه دارای فریم یا حائلی به ارتفاع ۱۵-۲۰ سانتی متر می باشد (۱۵*۱/۴*۱۰).

 

  • آلیاژ مناسب برای قفسه بندی سالن های پرورش قارچ آلومینیوم است و لیکن با توجه به قیمت بالای آن می توان از لوله گالوانیزه گوشت دار یا سنگین با سایزهای ۵ برای کف و شش برای ستون ها استفاده کرد ضمن اینکه پیشنهاد می شود برای کف قسه ها هم از سیم گالوانیزه گرم دو و نیم استفاده کنید.

قفسه بندی سالن پرورش قارچ

  • عرض مناسب برای طبقات ۱۴۰ تا ۱۶۰ سانتی متر می باشد در عرض ۱۴۰ کار راحت تر و لیکن سطح زیر کشت تا حدود ۱۵ درصد کاهش می یابد و البته پیشنهاد ما عرض ۱۶۰ سانتی متر است. همچنین دیگر عرض طبقات در سالن های پرورش قارچ نباید بیشتر از ۱۶۰ سانتیمتر باشد تا قارچ چین ها به راحتی و بدون نیاز به خم شدن روی سطح بستر که منجر به آسیب دیدن قارچ می شود، قادر به برداشت قارچ ها باشند.

 

  • واحدهای ۲۰۰ تنی دارای ۹ سالن، ۴۰۰ تنی دارای ۱۸ سالن و ۶۰۰ تنی دارای ۲۷ سالن می باشند.

نوشته های مشابه

‫124 نظرها

  1. با سلام و احترام
    لطفا توضیح دهید برای شروع کار در مقیاس های کوچک از همان ابتدا نیاز به مجوز از جهاد کشاورزی یا سازمان های مربوطه است یا خیر؟
    به عنوان مثال می شود با حدود یک تن کمپوست چیزی در حدود ۳۰۰ کیلو قارچ(در یک بازه ۶۰ روزه) برداشت کرد و بدون مجوز در بازار توزیع نمود؟
    با تشکر

          1. سلام دو عدد آتاق ۳/۴ برای برای چند کیلو قارچ مفید میباشد آیا فضا کافیست یا خیر راهنمایی بفرمایید تشکر

          2. سلام
            حدود ۴ تن کمپوست لازم دارد که متوسط تولید قارچ آن را ۲۵% حساب کنید (برای هر ۱۰۰ کیلوگرم کمپوست، ۲۵ کیلو قارچ درنظر بگیرید).

      1. باسلام خدمت مهندس بزرگوار بنده سی دی اموزشی نحوه صحیح اب دهی قارچو ازسایت خریدکردم ولی دانلو انجام نشد میگه که بدلیل نقص در سیستم دانلود انجام نپذیرفت
        چیکارکنم ؟

        1. سلام
          منظورتان پروفیل فلزی است؟؟؟
          چیزی که در پروفیل مهم است این است که عایق رطوبتی و حرارتی باشد…. گرما و سرمای سالن را به راحتی از دست ندهد و از‌بیرون به داخل وارد نشود و رطوبت سالن هم باعث تخریب سالن نشود.

    1. سلام.
      برای احداث سالن صنعتی، اگر ۳۰۰۰ متر زمین داشته باشیم، چقدر مجوز ساخت سالن داده می شود؟ درصد ساخت سازه؟

      1. سلام
        دستورالعمل جهاد کشاورزی برای شهرهای مختلف، متفاوت است میتونید از جهاد کشاورزی استان خود بپرسید.

      2. با سلام وعرض ادب
        من تازه به نتیجه رسیدم پرورش قارچ بزنم ولی از اموراتش سر در نمیارم ،یه شماره می خوام زنگ بزنم راهنمایی بخوام لطفا همکاری نمایید،
        با کمال تشکر

    2. با سلام خدمت دوستان من میخوام از یه جای کوچیک تقریبا ۶۰ متری شروع کنم ولی نمیدونم چجوری شروع کنم همین برام سخته نیاز به راهنمایی دارم. اگه کسی شماره مشاور یا میتونه کمکم کنه در این راه ممنون میشم

      1. سلام
        با در نظر گرفتن متوسط عملکرد کمپوست، به میزان ۲۵ تا ۲۸ درصد، شما از هر ده تن کمپوست می‌توانید حدود ۲ تا۳ تن قارچ برداشت کنید ضمن اینکه برای تخمین دقیق میزان سرمایه گذاری باید ابعاد سالن مشخص باشد و در صورتی که سالن ندارید با شماره های سایت تماس بگیرید مشاوره خصوصی به شما بدهند.

  2. با سلام و احترام
    بنده یک سالن مرغداری سنتی دارم که حدود پنج هزار جوجه گنجایش داشته بنا به عللی از کار مرغداری بیرون اومدم آیا می تونم این سالن رو تبدیل به پرورش قارچ کنم؟برای اخذ مجوز کار راحتی پیش رو دارم؟
    چقدر هزینه داره تا یه سالن حاوی فن و بخاری رو تبدیل به سالن پرورش قارچ کنم؟

    1. سلام
      برخی از واحدهای مرغداری تغییرکاربری می دهند و تبدیل به سالن پرورش قارچ می شوند، ولی باید اصولی همچون بهداشت را رعایت کرد. جهت اخذ مجوز اگر شرایط منطقه ای و محدوده شما اشکالی نداشته باشد سریعتر می توانید مجوز بگیرید. برخی از واحدها این کار را انجام داده اند ولی اگر سالن پرورش مجدد ساخته شود، خیلی بهتر است چون سالن های مرغداری محدودیت هایی دارند که برای پرورش قارچ مناسب نیست.
      موفق باشید.

    2. با سلام مهندس.بنده دو دوره در سوله های تولیدی کار کرده ام.تو سالن جدیدی که اجاره گرفتیم سطح زیر بنا ۱۰×۵۵ هست.مجبور شدیم سالن رو دوقسمت مساوی با پیش سالنهای جدا قرار بدیم.خدا رو شکر تا الان بد نشده میران برداشتمون اما خوب هم نشده.تو هر دوتا سالن میران سرسنجاقی بالا ولی محصول دهی پایین داشتیم.به نظرتون مشکل ما از کجاست؟

      1. سلام
        دلایل زیادی می تواند داشته باشد؛ مثلا کاهش دما در پین دهی، سریع بوده و یا مشکل در گردش هوا در داخل سالن، کیفیت کمپوست ویا کیفیت خاک پوششی مناسب نبوده، نمی توان نظر قطعی داد و باید یکی یکی موارد فوق را بررسی کرد.
        موفق باشید.

    3. سلام و درود بر شما ممنون از کمکی که میکنید من دو سالن ۱۶ تنی تجهیز کرده‌ام و سقف هر دو را نایلون گلخانه کشیده و نفوذ ناپذیر کرده‌ام آیا میتوانم با این سقف کمپوست بریزم وعمر آن چقدر خواهد بود

      1. سلام
        اگر منظور شما کوانست هست، این روش برای پرورش قارچ منسوخ شده و اصلا پیشنهاد نمی شود … در این روش معمولا طبقه های بالای کمپوست با مشکلات چکیدن قطرات آب و رطوبت بالا مواجه می شوند و در شرایط الان، با قیمت بالای کمپوست، این روش اصلا توجیه ندارد. پیشنهاد ما سقف با عایق ساندویچ پنل می باشد.
        موفق باشید.

  3. باسلام،من در یک محیط ۷*۳/۵میخاستم پرورش قارچ بدم ،میخاستم ببینم از اول چیکار باید بکنم وسایل گرمایش سرمایش چجوری بزارم ،چقد سود دستم میگیره،ایا هر دور باید کمپوست خریداری کنم

    1. سلام
      شما برای پرورش هر نوع قارچی نیاز به وسایل گرمایشی و سرمایشی دارید زیرا باید شرایط دمایی و رطوبتی قارچ را در هر مرحله از رشدش فراهم کنید، برای قارچ دکمه ای هر دو ماه یکبار و برای قارچ گانودرما هر ۳ تا ۴ ماه یکبار نیاز به کمپوست جدید دارید. میزان درآمد شما به میزان کمپوست بستگی دارد، عملکرد قارچ دکمه ای ۲۵ تا ۲۸ درصد و قارچ گانودرما ۱۰ تا ۱۵ درصد می باشد.
      موفق باشید.

    2. باسلام خدمت مهندس بزرگوار من تازه اول کارهستم سالنم ۱۶متر طول و۵/۵متر عرض داره کارهای قفسه بندی رو انجامش دادم ویک کولر ۷۰۰۰ویک مه پاش خریدم,ایا برای این ابعاد سالن جوابگو هست ؟وسوال دوم اینکه کانال هوایی که هنوز نصب نکردم توصیه میکنن که باید ازورق گالوانیزه کانال کشی کنم ولی هزینه اش خیلی بالا درمیاد ایا پلاستیک باشه مشکلی داره ؟ودیگر اینکه جز کولرومه پاش ایا به دستگاه های دیگری هم نیاز هست,ناگفته نماند که منطقه ما اب هواش معتدل کوهستانیه باتشکر

      1. سلام
        بله یک کولر و یک مه پاش کافی است ولی در حین کار هم متوجه خواهید شد که آیا کافی است یا خیر…
        کولر را در اتاقکی قرار دهید که مه پاش، هوا را به داخل سالن هدایت می کند.
        اگر منظورتان از کانال در داخل سالن، داکت می باشد، داکت ها پلاستیکی هستند ولی اگر منظورتان قسمت هایی است که در دیوار نصب می شود آنها هم پلاستیکی باشد، مشکلی ندارد.
        موفق باشید.

          1. سلام وعرض ارادت که اینهمه دقیق به سوالاتمون جواب میدین
            من یک هفته است که کمپوست وارد سالن کردم هنوزم تخته کوبی انجامش ندادم میخام که ازاول هفته دوم شروع کنم توی این مدت هم نه ازکولر ونه مه پاش اصلا استفاده نکردم ودمای کمپوستم دقیقا ۲۵درجه هست
            مشکلی ازبابت تخته کوبی هست یانه
            متشکرم

          2. سلام
            روش های کشت متفاوت است ولی در روشی که ما انجام می دهیم یک روز بعد از ورود کمپوست، کمپوست ها باز می شود و سپس عملیات، تخته کوبی، شنگ و زیر و رو کردن کمپوست انجام می شود ودر نهایت روی کمپوست ها روزنامه انداخته می شود. در این مرحله دما ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتی گراد و رطوبت کمپوست باید ۹۰ تا ۹۵ درصد باشد و اجازه ندهید کمپوست خشک شود. در بسته آموزش جامع پرورش قارچ دکمه ای تمامی مراحل کشت را به صورت ۱۱ ساعت آموزش عملی و ویدئویی به طور کاملا دقیق گردآوری کرده ایم (دوستانی که آموزش های آبیاری و یا خاکدهی قارچ دکمه ای را تهیه کرده اند در صورت نیاز به تهیه آموزش جامع، هزینه های قبلی کسر می گردد؛ زیرا آموزش جامع تمامی مراحل آبیاری و خاکدهی را هم شامل می شود):
            دوره جامع عملی پرورش قارچ دکمه ای

        1. سلام… بنده فضایی رو در اختیار دارم در ابعاد ۳×۱۰ با ارتفاع سه . میخواستم بدونم که سرمایه اولیه برای راه اندازی چقدر برآورد میکنید؟؟؟

          1. سلام
            لطفا برای تخمین دقیق میزان سرمایه گذاری، درآمد و …. با شماره های سایت جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید.

  4. سلام خسته نباشید.من قصد دارم در یک زمین ۲۰۰ متری پنج تا سالن راه اندازی کنم.خواستم از شما درباره ی متریال سقف سالن کمک بگیرم.چه نوع متریالی استفاده کنم که در بحث مالی و عایق رطوبت و هوا مناسب باشه.ممنون

    1. سلام
      نکته اول سالن ها باید مضربی از ۸ باشد زیرا در ایران هنوز از کمپوست فاز دو استفاده می شود.
      دوم سالن ۴۰ متری خیلی کوچک است و باید تجدیدنظر کنید.
      برای سقف می توانید از تیرچه بلوک با عایق فوم یا ساندویچ پنل استفاده کنید که ساندویچ پنل بهتر است ولی گران تر هم هست.
      موفق باشید.

  5. درودآقای مهندس”من درحال مطالعه وبراوردقیمت برای راه اندازی پرورش قارچ درزمینی واقع درشهریارهستم…سوال من اینه که شمااز۰تا۱۰۰رابه مامشاوره میدهیدوجسارتاهزینه مشاوره چقدرهست؟ممنون

    1. با سلام
      دوست عزیز ما بسته آموزشی صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای را از زمان آماده سازی سالن و خرید تجهیزات تا مرحله برداشت قارچ با ریز جزئیات به مدت ۱۱ ساعت آموزش ویدئویی تولید کرده ایم شما می توانید بسته آموزشی را تهیه کنید و در حین کار هم اگر سوالی برایتان ایجاد شد، پاسخگو خواهیم بود.
      موفق باشید.

  6. سلام خسته نباشید مهندس
    این بست اموزشیتون اسمش چیه که دانلود کنم تو محصولاتتون هست ولی نفهمیدم کدومه

  7. ضمن عرض سلام و خسته نباشید و همچنین تشکر از زحمات شما
    من تصمیم به احداث ۴ سالن ۲۰ تنی گرفتم می خواستم راهنمایی بفرمایید که ببینم اگر یک قطعه زمین به مساحت ۱۰۰۰ متر تهیه کنم مجوز احداث سالن را میشه اخذ کرد یا خیر؟اگر موفق به اخذ مجوز نشوم میتونم در یک زمین دیوار کشی شده مثل باغ اقدام به احداث کنم؟

    1. دوست عزیز سلام

      بله می توانید مجوزبگیرید ولی مجوز استان به استان متفاوت است و شما باید به سازمان خدمات کشاورزی محل خود و یا سازمان جهاد کشاورزی در شهر خود مراجعه کنید؛ مراحل اداری گرفتن مجوز به شما گفته می شود، حتی میتوانید از طریق بسیج سازندگی هم مجوز فعالیت بگیرید.

      موفق باشید.

  8. با سلام جناب مهندس الماسی
    با سلام و احترام تقاضای مشاوره برای ایجاد سالن پرورش قارچ دارم زمین مورد نظر حدود ۲۰۰ متر است ۱۳/۵.۱۴ متر و هنوز هیچ کاری نکردم ,لطفا راهنمایی فرمایید
    با سپاس خزایی

    1. سلام ایا میشه واسه ایجاد رطوبت در سالن، دورتادور سالن را با نسب لوله اب گرم و پاشیدن اب سرد به لوله داغ بخار تولید کرد. ممنون

      1. سلام
        یکی از روش های ایجاد رطوبت، روش تولید بخار است ولی بخار باعث گرم شدن سالن می شود و برای همین هواساز باید دارای رادیاتورهای قوی و بزرگ باشد که بحث گرمایش را حل کند.
        اینکه بخواهید لوله کشی کنید و آب بپاشید روش صحیحی نیست. جهت ایجاد بخار باید از بویلر استفاده کنید و اگر بخواهید رطوبت را با بخار بالا ببرید باید مسئله گرمایش و سرمایش آن را حل کنید.
        یکی از روش ها هم بدین صورت است که دورتادور سالن ها را لوله کشی کنید و لوله ها را سوراخ کنید و آب از روی سقف به سمت پایین بریزد، در این حالت سطح تبخیر بالا هست و رطوبتی در سالن ایجاد می شود؛ برخی کف سالن ها را همیشه مرطوب نگه می دارند لازمه آن این است که سیستم فاضلاب قوی باشد تا مشکلی برای پی ساختمان پیش نیاد. کم هزینه ترین روش استفاده از رطوبت سازهای پروانه ای هست؛ در این روش ممکن است رطوبت قطره کند و کیفیت را کاهش دهد ولی روشی ارزان و بی دردسری هست.
        موفق باشید.

  9. سلام اقای مهندس من یه منزل مسکونی نیمه ساخت در روستا دارم که حدوده ۱۰۰ متر زیر بنا داره و قصد دارم داخلش پرورش قارچ راه اندازی کنم اگه امکانش باشه و اما سوالاتم از جنابعالی :اصلا با این ۱۰۰ متر چون کم است صرفه اقتصادی داره این کار؟برای این ۱۰۰ متر چقدر هزینه قفسه ها میشه ارتفاع ۳.۵متر هست ؟چقدر کمپوست لازم است؟برای سیستم گرمایشی و سرمایشیش باید چه ابزاری به کار ببرم با توجه به اینکه منطقه ما منطقه ای سرد هست نسبتا ؟و از همه مهم تر اینه که این سالن احتمال اینکه از نظر بو برای هسایه ها مزاحمت ایجاد می کند یا خیر؟ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. دوست عزیز سلام
      برای پرورش قارچ دکمه ای فضای ۱۰۰ مترمربع مناسب است و در این فضا توجیه اقتصادی دارد.
      جنس قفسه ها بهتره از لوله گالوانیزه باشد.
      در هر مترمربع قفسه با احتساب ارتفاع، ۸۰ کیلوگرم کمپوست در نظر گرفته می شود، بنابراین طول قفسه× عرض قفسه × ۸۰ کیلو کمپوست = میزان کل کمپوست بدست می آید.
      پرورش قارچ دکمه ای هیچ بوی نامطبوعی ایجاد نمی کند.
      در بسته آموزش پرورش قارچ دکمه ای، تمامی موارد و آنچه که برای سالن خود احتیاج دارید، آورده شده می توانید از طریق لینک زیر بسته آموزشی را تهیه کنید:
      دوره جامع عملی پرورش قارچ دکمه ای

  10. سلام آقای مهندس میخواستم بپرسم
    در یک سالن ۱۵ متری باطول ۵ متر و عرض ۳ متر و ارتفاع ۲ متر میشه قارچ دکمه ای پرورش داد ؟؟؟. و به چند تن کمپوست نیاز دارم و همه هزینه هاش روی هم چقدر میشه
    ممنون میشم لطفا راهنمایی کنید

    1. جناب سروش سلام
      پیشنهاد می کنم فضای ۱۵ متری قارچ گانودرما پرورش دهید که توجیه اقتصادی هم داشته باشد.
      در هر مترمربع تا ۷۰ کیلو کمپوست می توانید قرار دهید.
      موفق باشید.

      1. سلام یک سالن۳۵۰متری درحال اجاره ان هستم
        چیدمان ونحوه قفسه بندی انرا بفرمایید
        چقدرهزینه ساخت وتجههیز سالن برای اماده سالن برای تولیدقارچ دگمه ای میشود
        درطول دوره دوماهه چه میزان برداشت خواهم داشت
        حداقل سود دوره دو ماهه چقدر خواهد بود
        ایا میشودبهای کمپوست را پس از پایان دوره پرداخت کنم

        1. جناب شاکری سلام
          برای اینکه بتوان قفسه بندی انجام داد باید ابعاد سالن که شامل طول، عرض و ارتفاع است، را داشته باشید و همچنین میزان سودهی، هزینه های ساخت و ….. همگی بر اساس ابعاد سالن، نحوه قفسه بندی و سطح زیر کشت حساب می شود.
          در مورد نحوه خرید کمپوست، باید از تولیدکننده کمپوست روش های مختلف خرید را سوال کنید برخی از شرکت ها از روش های پرداخت چک و … هم استفاده می کنند.

  11. باعرض سلام:من علاقه زیادی به تولید قارچ دارم متمنی است توضیح بفرمایید برای شروع بصورت مبتدی نیازبه ابعاد چه سالنی که مقرون بصرفه بوده وبتوان درادامه سالنهای بیشتری احداث کردمی باشدمن بازنشسته هستم ومیخواهم حساب شده کارکنمضمنا تهیه ویدیوهای ذکرشده باهمان تخفیف ۵۰درصداست.ممنون

    1. جناب فرخ زاده سلام
      برای پرورش قارچ دکمه ای حداقل فضایی که توجیه اقتصادی دارد ۶۰ مترمربع می باشد. در ضمن برای توسعه کار و احداث سالن های بیشتر از همان اول، باید با نقشه کشی و برنامه ریزی پیش رفت.
      تخفیف های بسته های آموزشی سایت به اینصورت اعمال می شود که با هر آپدیت، افزایش قیمت خواهیم داشت ولی برای کسانی که قبل از افزایش قیمت، بسته آموزشی را خرید کرده باشند، آپدیت ها به صورت رایگان در پروفایل های کاربری قرار خواهد گرفت.
      موفق باشید.

    2. سلام مهندس،متراژ زمین برای پرورش قارچ صنعتی چقدره ؟ممنون میشم این رو هم راهنمایی کنید که برای تولیدی ۲۰۰ تنی چقد زمین لازمه؟

      1. دوست عزیز سلام
        دستورالعمل جعاد کشاورزی برای هر استان متفاوت است ولی به طور کلی در اصفهان و تهران، ۶۰۰۰ متر زمین که ۲۰۰۰ متر آن ساخت شود و یک واحد ۳۰۰ تنی که ۸ سالن ۲۵ تنی به همراه راهرو و سالن های جانبی در آن طراحی شود.

  12. سلام
    خسته نباشید
    من یک سالن ۷۲ متری دارم که سقف آن شیروانی هست آیا میتوان در انجا کشت قارچ انجام داد وبرای این اندازه سالن چقدر هزینه لازم است

    1. سلام
      بله می توانید سالن قارچ راه اندازی کنید. برای تخمین هزینه و سود و … با شماره های سایت تماس بگیرید.

    1. سلام، من کتاب خریداری کردم، ولی هنوز نفرستادید، تماس نیز گرفته نشد، ممنونم

    2. سلام وقت بخیر
      ممنون از راهنمایی های مفیدتون در سایت
      بنده می خواستم توی یک اتاق به مساحت ۲۰ متر مربع در منزل پرورش قارچ رو انجام بدم شرایط آب و هوایی اش مناسب این کار هست. می خواستم راهنمایی بفرمایید که آیا انجام این کار می تونه در این مساحت سود دهی مناسبی داشته باشه؟ اگر این طور هست با چه تجهیزاتی برای این مساحت می شه کار رو آغاز کرد؟

      1. سلام
        بله می توانید جهت آموزش و کسب تجربه سالن خود را راه اندازی کنید ولی قطعا یک مکانی که توجیه اقتصادی دارد، ۶۰-۷۰ مترمربع می باشد. برای آشنایی با تجیزات مورد نیاز سالن خود، می توانید بسته آموزش قارچ دکمه ای را از لینک زیر تهیه کنید:
        دوره جامع عملی پرورش قارچ دکمه ای

  13. سلام و خسته نباشی
    تشکر میکنم که خیلی عالی به سوالات پاسخ میدید مهندس
    سوال من اینه که یه زمین ۲۰۰ متری دارم میخوام ببینم برای احداث سالن چند تا سالن به چه متراژ میشه از زمین درآورد که توجیه اقتصادی داشته باشه و تمام ماه قارچ داشته باشیم
    ممنون

    1. سلام متناسب با ابعاد زمین، باید نقشه کشی دقیقی انجام گیرد، برای راهنمایی بیشتر با شماره های سایت تماس بگیرید.

  14. مجدد سلام. ادامه سوالم: یا بجای لوله اب گرم، عبور هوای گرم و داغ از لوله دور سالن، وچکیدن قطره اب سرد بر روی لوله و تولید بخار… ایا امکانش هست با این روش زودتر و تمیزتر، بخار مورت نیاز رو تامین کرد

    1. سلام
      یکی از روش های ایجاد رطوبت، روش تولید بخار است ولی بخار باعث گرم شدن سالن می شود و برای همین هواساز باید دارای رادیاتورهای قوی و بزرگ باشد که بحث گرمایش را حل کند.
      اینکه بخواهید لوله کشی کنید و آب بپاشید روش صحیحی نیست. جهت ایجاد بخار باید از بویلر استفاده کنید و اگر بخواهید رطوبت را با بخار بالا ببرید باید مسئله گرمایش و سرمایش آن را حل کنید.
      یکی از روش ها هم بدین صورت است که دورتادور سالن ها را لوله کشی کنید و لوله ها را سوراخ کنید و آب از روی سقف به سمت پایین بریزد، در این حالت سطح تبخیر بالا هست و رطوبتی در سالن ایجاد می شود؛ برخی کف سالن ها را همیشه مرطوب نگه می دارند لازمه آن این است که سیستم فاضلاب قوی باشد تا مشکلی برای پی ساختمان پیش نیاد. کم هزینه ترین روش استفاده از رطوبت سازهای پروانه ای هست؛ در این روش ممکن است رطوبت قطره کند و کیفیت را کاهش دهد ولی روشی ارزان و بی دردسری هست.
      موفق باشید.

    2. سلام وقت بخیر
      تو فضای ۳×۳ امکان پرورش قارچ هست؟
      بنظرتون میصرفه که دستگاهای مورد نیازو برای این فضا بخری و استفاده کنی؟

      1. سلام
        بهتر است در این فضا قارچ گانودرما پرورش دهید که توجیه اقتصادی هم داشته باشد.
        موفق باشید.

  15. سلام، زمین در شهرک صنعتی در شمال کشور است، برای پروانه تاسیس صنعتی بوده ولی اینک قصد دارم تولید قارچ کنم، دو سالن سوله موازی هر کدام به عرض ۱۲ متر طول ۴۱ متر ارتفاع ۷ متر می باشد اسکلت فلزی با دیوار و کف بتنی و سقف عایق شده با فوم با روکش آلومینیم که با ورق گالوانیزه پوشش شده دو سالن موازی دیگر در حد فونداسیون مانده برای توسعه.
    سوال اول، آیا مجوز می دهند، چون این خوراکی است و محل ما صنعتی.
    دوم، سالنها با حداکتر زیر کشت و برداشت به صورت طبقاتی امکان دارد؟
    اگر مشکل غیر قابل حل برای مجوز و چیدمان تولید ندارد بفرمایید مشاوره را آغاز کنیم.
    تشکر ،

    1. دوست عزیز سلام
      بله در این شرایط هم مجوز می دهند.
      ابعاد مناسب است و می توان ۴ سالن در آن ایجاد کرد.
      برای شروع باید از خدمات جهاد کشاورزی منطقه مربوط به خود، اقدام کنید.
      موفق باشید.

  16. سلام آیا در یک ساختمان نیمه کاره در منطقه مسکونی امکان راه اندازی سالن پرورش قارچ هست بین ۵۰ تا ۱۰۰ متر مربع

  17. باسلام و خسته نباشد
    می خواستم بدانم منظور از واحد های ۲۰۰ تنی و ….. . ۲۰۰ تن قارچ هست یا ۲۰۰ تن کمپوست ؟

  18. سلام آقای مهندس
    من وسایلای پرورش قارچ رو تهیه کردم دنبال سالن هستم ولی امکانش هست که توی ی مغازه ۱۰۰ متری که بالای ان مسکنی هست اجرا کنم رطوبت و باعث نشه که سقف آن بیاد پایین خطرناک هستش یا میشه با روش های دیگه جلوی رطوبت سقف رو گرفت

    1. سلام
      رطوبت در حدی نیست که سقف پایین بیاید مخصوصا اگر سقف روی ستون باشد، ولی ممکن است اگر گچ باشد کمی طبله کند و بریزد. فقط ممکن است سر و صدای هواساز یا رطوبت ساز برای همسایگان مشکل آفرین باشد.

  19. سلام آقای مهندس
    ممنونم از پاسخ های شما
    ببخشید چه چیزی میشه بجای لوله داربست یا آهن بجای قفسه اجرا کرد که کم هزینه و مقاوم باشه
    لوله داربست حساب کردیم حدودا ۲۵ الی ۳۰ میلیون هزینه میبره برا ی سالن ۸۰ تا ۷۰ متری
    شما پیشنهاد بهتری دارین

    1. سلام
      قفسه بندی آنقدر موضوع مهمی است که نمی توان در مورد کاهش هزینه های مربوط به آن صحبت کرد؛ زیرا حجم بار زیادی روی آن قرار می گیرد و همچنین کارگران ساعات زیادی در سالن هستند و گاهاً ممکن است قفسه های نامناسب خطرات جانی برای کارگران در سالن داشته باشد؛ بنابراین پیشنهاد می کنم در رابطه با قفسه بندی، به دنبال کاهش هزینه ها نباشید.
      موفق باشید.

  20. سلام آقای مهندس
    من زمینی در روستایی خریداری کرده بودم که اکنون میخواهم در آن اقدام به پرورش قارچ خانگی نمایم که اطرافیان زمین مورد نظر همگی در امرر پرورش دام(گاو) فعالیت مینمایند.آیا این امر میسر میباشد یا خیر؟ منظورم انتقال آلودگی احتمالی میباشد؟

    1. سلام
      در صورتی که در نزدیکی مکان شما دامداری وجود داشته باشد، بدلیل وجود انتقال حشرات و آلودگی امکانپذیر نمی باشد.
      موفق باشید.

    1. سلام
      در تجربه ای که قبلا داشته ام، قفسه ها را با بتون ساختیم ولی هم پاستوریزه کردن و هم کار کردن روی چنین قفسه هایی مشکل بود و از طرفی کف آنها هم تخته استفاده شده بود که خود تخته ها باعث آلودگی می شد و امکان تعمیر خود قفسه ها هم نبود … بنابراین اصلا این روش را پیشنهاد نمی کنم و این روش به طور کامل منسوخ شده است.
      موفق باشید.

  21. سلام
    برای عایق بندی دیوار و سقف کچی پیشنهادتون چیه آیا رنگ روغن جواب میده
    برای قفسه بندی میشه از قوطی پروفیل آهنی استفاده کرد
    کلر گازی به جای هوا ساز میشه استفاده کرد

    1. سلام
      کولر‌گازی رطوبت سالن را میگیرد ولی اگر در پیش سالن استفاده شود مشکلی ندارد… پروفیل آهن میتوان استفاده کرد به شرطی ک‌ه متریال درست انتخاب شود و حتما رنگ ضد زنگ اپوکسی مصرف شود … رنگ و روغن به مرور نفوذ آب را دارد ولی میتوانید از رنگ و روغن ضد آب استفاده کنید.
      موفق باشید.

      1. سلام خسته نباشید
        طاعات و عبادات قبول حق
        مهندس جان یک زیر زمینی در منزل به ابعاد ۶*۶ وبه ارتفاع ۸۰*۲ دارم تا ارتفاع ۱٫۲۰از کف ایزوگام شده وبقیه سفید کاری شده، وپنجره ۳۰*۱٫۵۰رو به سطح بیرون منزل هم داره، خواستم راهنمایی فرمایید برای پروش قارچ مناسب است لطفا برای سرمایشی و گرمایشی ان هم توضیح دهید. ظمنا بنده ساکن خوزستان شوش دانیال هستم

        1. سلام
          بله با این ابعاد می توانید یک سالن کوچک خانگی داشته باشید ولی دیوارها باید عایق رطوبت و کف قابل شستشو باشد. بنابراین بهتر است دیوارها سیمان باشد.
          برای سرمایش میتوانید از، کولر و گرمایش، از بخاری در اتاقکی در پیش سالن استفاده کنید. در بسته آموزش جامع درباره پیش سالن، سرمایش و گرمایش و … به طور کامل توضیح داده ایم.

  22. سلام و خسته نباشید
    من یه سوله گاوداری سنتی دارم با عرض ۱۰متر و طول ۲۷
    وارتفاع ۳ متر به دیوارها بلوک بتی که از بیرون با ایزوگام عایق بندی شده و سقفش هم چوبیه البته ستون ها و شاتر ها تیرآهنه به نظرتون میشه به سالن پرورش قارچ تبدیلش کرد؟

    1. سلام
      مکانهای پرورش دام، برای پرورش قارچ مناسب نیست.
      به طور کلی چوب، منجر به بروز افات و بیماریها می شود و بهتر است در ساخت سوله پرورش قارچ استفاده نشود.

      1. سلام وقت بخیر
        بنده ی زمین در شهرک صنعتی دارم مجوز تولید نبات داره آیا میشه تغییر کاربری بدم ممنونم

    2. سلام در زیر زمین منزل مسکونی به ابعاد ۷در۹ که دیوارها و کف آن تمام سنگ است امکان پرورش قارچ هست؟ تا چه میزان میتوان تولید داشت؟

      1. سلام
        بله میتونید قارچ پرورش بدید، برای تخمین دقیق میزان تولید با شماره های سایت تماس بگیرید که زمان مشاوره خصوصی به شما بدهند.
        موفق باشید.

  23. سلام وخسته نباشید بنده یک جای مناسب برای پرورش قارچ دارم ساخت آماده ولی نیاز به یک نفر کار بلد دارم و کسی که باهم شریک بشیم ممنون میشم راهنمایی کنید

  24. اقای مهندس بزرگوار سلام ممنون ازحوصله وصبرتان درارائه بعضانقطه نظرات دوستداران تولیدکننده تازه کار..حقیقتابنده زمینی دارم دوردیوارسه نبش.ابعادش۱۱مترعرضوطول۵۰متروصل.به روستاوتماماجاده اسفالته.اولامن بخواهم تولیدقارچ بزنم.برای خریدکپموست.وملزومات ابتدای شماباچه شرایطی برای اولین بارهمیخواهم ازمشاوراستفاده کنم..تاهمه مواردرابخوبی فرابگیرم بعداجرائت کاربامسئولیتم راادامه بدهم.شهرستانم درگز

    1. دوست عزیز سلام
      شما می توانید با شماره های سایت تماس بگیرید تا درباره نحوه دریافت مشاوره تلفنی، شمارو راهنمایی کنند.

  25. سلام. آقای مهندس خداقوت
    من در داخل روستا یه زمین ۲۰۰ متری دارم .میخام اگه خدا بخاد
    سالن پرورش قارچ بزنم.
    خواهشن راهنماییم کنین.
    این ۲۰۰ متر به غیراز هزینه ساخت سالن .چقدر بصورت تقریبی
    نیاز به قفسه و کمپوست و سایر تجهیزات داره؟
    بعدش معمولا سالیانه چقدر سود بهم میده؟
    خیلی ممنون میشم راهنماییم کنین

    1. دوست عزیز سلام
      لطفا ابعاد دقیق سالن خود (طول، عرض و ارتفاع) را اندازه گیری کنید و برای رزرو مشاوره تلفنی با شماره ۰۹۱۳۶۷۵۵۸۸۰ تماس بگیرید.

    2. با سلام خدمت شما مهندس بزرگوار.
      مهندس عزیز من خیلی به این کار الاقمندم ولی متاسفانه سالهاست که منتظره موقعیتی هستم که یک سالن پرورش قارچ احداث کنم و این کارو انجام بدم چند سوال در رابطه با احداث سالن پرورش قارچ دارم.
      سوال اول:»» بعد از اجاره یا خرید سالن یا سوله آیا شرکتی هست که تمامی صفر تا صد قفسه بندی و تجهیز کردن سالن بصورت کامل رو انجام بده .؟ اگر چنین شرکت وجود دارد شمار تماس آنها رو چطور میتوان تهیه کرد ؟
      سوال دوم:»»برای احداث کامل یک سالن ۱۰۰ متری چه مقدار پول باید هزینه کرد؟
      سوال سوم:»»ایا وام یا سوبسیدی برای احداث سالن پرورش قارچ میتوان گرفت؟
      سوال چهارم :»» جهت احداث یک سالن ۱۰۰متری قارچ از هزینه های ثابت گرفته تا هزینه های متغیر تا زمان برداشت چقدر سرمایه لازم می‌باشد.؟
      ممنون میشم منو راهنمایی کنید؟
      یا یک شماره تماس جهت مشاوره تلفنی به من بدهید.
      با سپاس فراوان از شما

  26. سلام مهندس من توی یکی از روستاهای فراشبند فارس سالن ۵ در ۱۲ دارم که در مجاورت گله دانی همسایه است به نظرتان می توانم پرورش قارچ در آن سالن راه اندازی کنم ؟؟؟ ممنون میشم پاسخ دهید

  27. سلام جناب مهندس ببخشید مصدع اوقات شریف شدم
    آیا در منزل کاه گلی کج کاری شده ممکن است با چه تغیراتی پرورش قارچ را شروع کرد؟
    آیا رنگ روغن ضد آب عایق محسوب می‌شود؟
    سقف چوبی را می توان گچ گرفت و بعد رنگ زد و بعنوان کار گاه استفاده کرد؟

    1. دوست عزیز سلام
      رطوبت سالن های قارچ تا ۹۵درصد خواهد بود …رطوبت بالا باعث آسیب به دیوارهای گلی می شود… بسته به میزان هزینه ای که می‌توانند انجام دهید، می‌توان سیمانی، سرامیک ‌و یا هر چیز دیگری که عایق رطوبتی باشد انجام دهید …. استفاده از چوب در سالن پرورش توصیه نمی شود.

      1. سلام . ارادت. مهندس جان من یه زمین ۸۰۰ متری دارم. و تا ۱ تومن میتونم هزینه کنم. آیا برای تولید قارچ و ساخت سوله نیاز به مجوز دارم؟ لطفاً راهنمایی بفرمایید

        1. سلام
          متراژ معین برای سوله پرورش قارچ را جهاد کشاورزی هر استان تعیین می‌کند. که بای به جهاد کشاورزی شهر خود مراجعه کنید

    1. سلام
      بله می توان ولی بعضا دیده شده در نواحی جنوبی مثل بوشهر و بندرعباس، سالن های صنعتی در فصول خنک و سرد سال، به دلیل مصرف انرژی کار می کنند و در فصول گرم، سالن هایشان خالی هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن