چگونه یک خاکدهی صحیح داشته باشیم؟ قسمت سوم

در ویدئوی اول خاکدهی قارچ دکمه ای درباره اهمیت خاکدهی و ویژگی های یک خاک پوششی مطلوب صحبت شد، در ویدئوی دوم خاکدهی قارچ دکمه ای درباره مزایای کلوخه ای کردن خاک پوششی در سطح بستر گفته شد.

 

 

در این ویدئو درباره روش های ایجاد یک بافت مناسب خاک پوششی بحث می شود. یکی از روش های ایجاد بافت مناسب خاک، استفاده از ترکیب درست و صحیح از خاک سبک و سنگین می باشد.

خاک سبک چیست؟

خاکی که جرم حجمی کمی دارد؛ این خاک ها بدلیل داشتن ریشه های پوسیده درختان و درختچه ها، حجم فضای خالی زیادی دارند که از هوا پر شده است. معمولاً رنگ قهوه ای روشن دارند و بدلیل حجم فضاهای خالی زیاد قابلیت جذب آب بالایی دارند و می توانند تا چند برابر خود آب جذب کنند.

از طرفی خاک های سبک زود آب هم از دست می دهند و سطح تبخیر بالایی دارند. این خاک ها بدلیل بافت سبک بودن، ریسه های زیادی سطح آن را پر می کند و بستر حالت تخته ای می شود، در این حالت تبادلات گازی کم می شود  و در نهایت روی باردهی و مخصوصاً فلش های دوم و سوم تأثیر بدی می گذارد و قارچ هایی که در فلش یک نیز تشکیل می شوند، در واحد سطح به تعداد زیاد و بی کیفیت هستند.

خاک های سبک بدلیل قابلیت جذب آب بالایی که دارند، قبلاً در استفاده از این خاک ها تأکید می شده است، ولی در حدود ۱۰ سال است که پرورش دهندگان قارچ دکمه ای به این نتیجه رسیده اند که استفاده خالص از این نوع خاک، صحیح نیست.

 

خاک سنگین چیست؟

خاکی که جرم حجمی بالاتری نسبت به خاک سبک دارد، معمولاً این خاک ها رنگ تیره ای دارند و دارای رس زیادی هستند که حالت چسبندگی به خاک می دهد. مزیت این خاک ها این است که بدلیل وجود رس می توان به آن ها بافت داد ولی قابلیت جذب آب کمتری دارند.

نحوه ایجاد بافت خوب از خاک پوششی

برای ایجاد یک بافت خوب از خاک پوششی، باید ترکیبی مناسب از دو نوع خاک سبک و سنگین را داشته باشیم. به صورتی که هم آب را با حداکثر میزان جذب کند و هم بدلیل داشتن رس، بافت بگیرد و بتوان در آن دانه بندی ایجاد کرد.

جهت ایجاد یک بافت خوب از خاک پوششی، رطوبت نقش بسیار مهمی دارد، زیرا هم باید آب مورد نیاز قارچ را تأمین کند و هم بهتر می توان به آن دانه بندی مناسب را ایجاد کرد.

در پایان این ویدئو محصول جدید “اسرار پرورش قارچ ۱” با عنوان “چگونه یک خاکدهی صحیح انجام دهیم؟” در سایت قرار می گیرد که همه آنچه در یک خاکدهی صحیح قارچ دکمه ای باید رعایت شود، در آن وجود دارد و شما می توانید با رعایت نکات قبل از خاکدهی و بعد از خاکدهی، یک خاکدهی صحیح و بدون نقص انجام دهید و در نهایت عملکرد خود را افزایش دهید.

 

در صورت تمایل به آشنایی با سرفصل های بسته آموزشی خاکدهی می توانید این فایل pdf را از جعبه زیر دانلود کنید و همه آن چه در این بسته، آموزش داده شده است را مشاهده کنید.

 

 

مدت زمان: ۶ دقیقه و ۴۰ ثانیه

حجم فایل: MB 13.5

فرمت: mp4

 

دانلود

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫9 نظرها

    1. سلام
      اگر منظورتان بذر اضافه یا بذر رو هست، خیر نباید مخلوط کنید فقط روی سطح کمپوست تخته کوبی شده بپاشید. در داخل بسته آموزشی دوره جامع پرورش قارچ دکمه ای در اینباره کامل توضیح داده ایم و می توانید فیلمهای عملی آن را نیز از طریق لینک زیر مشاهده کنید.
      کلیک کنید

      موفق باشید.

  1. سلام مهندس جان بزرگ و توانا الان ۵ روز از پرورش قارچم میگذره دمای سالنم ۲۲ هستش و رطوبت بین ۸۰ الی ۹۰ هستش ولی دمای کمپوستم بالا رفته رسیده به ۲۶ چگونه پایینش بیارم ممنونم کمکم کنید

    1. جناب پوراسماعیلی سلام
      در مرحله اسپان ران بهتر است دمای کمپوست ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتیگراد باشد شما باید مراقب باشید بیشتر از این مقدار نشود. پیشنهاد می کنم مقاله زیر که درباره اسپانران هست را بخوانید:
      اسپان ران در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟

      همچنین در بسته آموزشی پرورش قارچ دکمه ای از صفر تا صد تمامی نکات و جزئیات مربوط به پرورش قارچ را آورده ایم:
      دوره جامع عملی صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن