تولید قارچ را چگونه انجام دهیم؟

تولید قارچ نیازمند آگاهی و آموزش های لازم در این زمینه می باشد. در ابتدا یک تعریفی از قارچ داشته باشیم و شرایطی که می توان قارچ را در آن پرورش داد، تعریف می کنیم.

قارچ چیست؟

 قارچ موجودی است که هیچ اندام فتوسنتزی ندارد، ساقه و برگ نیز ندارد؛ بنابراین گیاه نیستند و از طرفی از لحاظ ساختار نیز به جانوران شبیه نیستند و بسیار ساده تر از گیاهان و جانوران هستند؛ بنابراین قارچ ها را در دسته ای جداگانه طبقه بندی می کنند. قارچ دکمه ای با زندگی روی مواد آلی مرده، غذای مورد نیاز خود را بدست می آورد که به این مواد آلی مرده، کمپوست می گوییم.

قارچ دکمه ای

کمپوست چیست؟

کمپوست، مخلوط بقایای حیوانی و گیاهی است. دلیل لزوم وجود این دو ماده در کمپوست این است که در اثر فعالیت میکروارگانیسم ها، مواد معدنی، کربوهیدرات ها و پروتئین هایی که داخل این بقایا وجود دارد، به شکل قابل جذب برای قارچ در می آید و قارچ می تواند از آن تغذیه کند.

پنج ماده اصلی در ساخت کمپوست، آب، کاه و کلش، کود مرغی، نیتروژن و سنگ گچ می باشد که نسبت استفاده از این مواد اولیه در فرمول های مختلف کمپوست سازی ممکن است، متفاوت باشد.

کمپوست

طراحی سالن پرورش قارچ:

اکثر سالن های پرورش قارچ دکمه ­ای در ایران، دارای دیوارهای بتونی و کف موزاییک می باشند. لیکن برای واحدهای صنعتی از دیوارهای ساندویچ پنل که عایق هستند، استفاده می ­کنند.

برای سقف سالن­ ها پلیت، تیرچه بلوک و یا بلوک همراه فوم بکار می‌برند. معمولاً ابعاد سالن‌ها را (۲۱-۱۸)× ۶ متر با ارتفاع ۴/۵ متر در نظر می­ گیرند که این ابعاد در واحدهای مختلف متغیر است. در سالن یک شیب ملایم به مقدار یک سانتی­ متر از ابتدای سالن به انتهای آن و از کناره ­ها به سمت وسط سالن به مقدار ۲ سانتی­ متر جهت جلوگیری از تجمع آب در زمان شستشوی کف، وجود دارد.

قفسه بندی سالن پرورش قارچ:

استفاده از عرض ۱۴۰ سانتی‌متر و ۱۶۰ سانتی‌متر در کشور ما مرسوم است که با سایز ۱۴۰ سانتی‌متر، کار کارگر داخل سالن راحت‌تر است ولی اغلب از سایز ۱۶۰ سانتی­ متر جهت افزایش سطح زیر کشت استفاده می‌کنند. البته با توجه به وضعیت عرض سالن و محدودیت‌های هر محل باید جداگانه طراحی شود.

فاصله بین طبقات ۶۵ تا ۷۰ سانتی‌متر مناسب است که کار کارگران راحت‌تر باشد و اختلاف حدود ۲۰ سانتی‌متر طبقه اول از کف سالن جهت شست‌وشو و نظافت در پایان هر مرحله کاری، لازم است.

در تولید قارچ، جنس قفسه بندی بسته به میزان هزینه ای که برای آن در نظر گرفته می شود، متفاوت است؛ سازه پروفیل ساختمانی با آهن سیاه، لوله و پروفیل صنعتی را می توان برای قفسه بندی در نظر گرفت.

معمولاً از سازه لوله بدلیل هزینه نسبتاً مناسب نسبت به روش‌های دیگر، استقامت و مقاومت نسبت به روش‌های دیگر به علت نوع سازه و همچنین شکل‌پذیری به مراتب بیشتر استفاده می شود.

قفسه بندی

 

همیشه قبل از راه اندازی سالن خود، آموزش دقیق و عملی پرورش قارچ دکمه ای بسیار حائز اهمیت است به طوری که شناخت دقیق از تک تک مراحل پرورش، دانستن شرایط محیطی و تنظیم صحیح آن، داشتن آگاهی لازم برای خرید تجهیزات و قفسه بندی و … می تواند در موفقیت و افزایش عملکرد یک سالن پرورش قارچ نقش بسیار مهمی داشته باشد. دوره جامع عملی پرورش قارچ دکمه ای به صورت صفر تا صد، تمامی آنچه برای پرورش قارچ دکمه ای باید بدانید را در اختیار شما قرار می دهد؛ لینک زیر را از دست ندهید. 

آموزش عملی و ویدئویی صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای

 

مراحل تولید قارچ:

پس از ورود کمپوست به سالن پرورش قارچ، ۴ مرحله ریسه دوانی در کمپوست، ریسه دوانی در خاک پوششی، هوادهی و باردهی طی می‌شود که در هرمرحله دما، رطوبت و … سالن باید کنترل شود.

۱- ریسه دوانی در کمپوست:

این مرحله ۱۴-۱۷ روز طول می‌کشد. در این مرحله دمای ۲۵ درجه سانتی گراد را برای میسیلیوم ها فراهم نموده تا در کمپوست رشد کنند و به‌اصطلاح به‌خوبی سفید کند.

در این مرحله رطوبت محیط حدود ۹۰ تا ۹۵% در نظر گرفته می‌شود تا علاوه بر تأمین رطوبت مورد نیاز کمپوست از خشک شدن نیز جلوگیری شود. در طول این مدت باید سطح کمپوست با روزنامه پوشیده شود و سطح روزنامه‌ها با آبپاش آبیاری شود.

معمولاً میزان Co2 در این مرحله در بستر ۵۰۰۰-۱۰۰۰۰ ppm می‌باشد.

اسپان ران

۲- ریسه دوانی در خاک پوششی:

پس از سفید شدن کمپوست، ادامه‌ی رشد رویشی میسلیوم ها باید در خاک‌پوششی صورت گیرد. علاوه بر این‌که در این مرحله عمل اختلاط کمپوست و خاک پوششی باید صورت گیرد و شرایط محیطی لازم نیز باید فراهم گردد. نحوه ی مخلوط شدن و زمان آن متفاوت است که بسته به آن، عمل مخلوط شدن خاک و کمپوست را  رافلینگ یا ککینگ می گویند.

ریسه دوانی در خاک پوششی

۳- هوادهی:

پس از سفید شدن میسیلیوم ها در خاک پوششی، باید از رشد رویشی میسلیوم جلوگیری کنیم و آن را وادار کنیم تا وارد فاز زایشی شود؛ به همین دلیل هوادهی می‌کنیم یعنی دما و co2 را کاهش داده و شرایط محیطی ویژه‌ای برای میسلیوم ها فراهم می‌کنیم تا وارد فاز زایشی و تولید اندام بارده قارچ شوند. در فاز زایشی اندام‌های باردهی قارچ در شرایط شوک دهی تشکیل می‌شود و رشد می‌کند و حفظ شرایط رشد میسلیوم و اندام‌های باردهی مهم‌ترین کاری است که باید انجام شود.

هوادهی

۴- باردهی:

پس از ۷ روز بعد از شوک دهی قارچ وارد مراحل ته سنجاقی و رشد و نمو اندام باردهی قارچ می‌شود. با تشکیل اندام بارده، باید شرایط را برای رشد و نمو آن فراهم کنیم تا تبدیل به قارچ شوند.

دما، رطوبت و غلظت Co2 از مهم‌ترین فاکتورهای محیطی برای تشکیل اندام بارده قارچ هستند. بهترین دما برای تشکیل اندام بارده قارچ ۲۰ درجه سانتی گراد در کمپوست و دمای  ۱۸ درجه سانتی گراد برای هوا می‌باشد. غلظت Co2 ناشی از میزان تولید Co2 از میسلیوم ها و میزان Co2  موجود در هوای تازه می‌باشد. غلظت کل Co2 برای تشکیل اندام بارده بین ۲۰۰۰-۶۰۰۰ ppm باشد.

باردهی قارچ

برداشت قارچ ها در مرحله اول را فلش اول می گویند. پس از برداشت اول با تمیز کردن سطح بستر از قارچ های باقیمانده و آبیاری مجدد، پین های فلش دوم شروع به رشد کرده و در نهایت برداشت دوم و سوم نیز خواهیم داشت که به آن ها فلش دوم و فلش سوم گفته می شود.

منبع: دیتا قارچ

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫92 نظرها

  1. با سلام
    من تازه میخوام پرورش قارچ شروع کنم هیچی ازان سر درنمیارم ایا به صرفه است هرکس میدانه خواهشن راهنمای کند
    باتشکر

      1. چرا به صرفه هست اگه در محیطی قرار بگیره سیستم سرمایشی و گرمایشی آن را به راحتی کنترل کنیدو نیز آز کمپوست مرغوب استفاده کنید که در کنترل آفات بسیار مهم است به صرفه هم میشه فقط اول از کم شروع کنید که بدون اطلاعات نمیشه کاری پیش برد

    1. سلام من که اینطورفهمیدم مثل اینکه خیلی به صرفه هستش!چون یکی بخاطرنبودهمسرش ونداشتن درآمدباهمین روش توی بالکن خونه ی خودش که مستاجربود وتلاش فراوانش درعرض۱۰ماه تونست یه خونه واس خودش بچهاش توی کرج بخره!ودرعرض سه سال یه جای خوب واس پرورش قارچهاش به مدیریت خودش

    1. دوست گرامی جناب الوند عزیز

      سلام وعرض ادب
      در سایت دیتا قارچ مطالب آموزشی رایگان زیادی وجود دارد که می توانید با مطالعه کامل سایت اطلاعات جامعی درباره پرورش قارچ به دست بیاورید و اگر قصد دارید اطلاعت تخصصی و حرفه ای بیشتری بدست بیاورید پیشنهاد می کنم که از محصولات آموزشی تخصصی و کاربردی که در این زمینه همراه با فیلم های عملی تدارک دیده شده است استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص این صفحه را ببینید.
      لیست محصولات آموزشی سایت دیتا قارچ

        1. سلام
          بله می تونید به صورت خانگی راه اندازی کنید؛
          شما نیاز به رطوبت ساز، سیستم سرمایشی و گرمایشی و قفسه بندی دارید که جز هزینه های ثابت هستند و هزینه متغیر برای شما کمپوست، خاک پوششی می باشد.

      1. سلام میخوام یک سالن ۵۰ متری که قفسه بندی اماده برای پرورش قارچ میخوام اجاره کنم.
        میخوام بدونم این سالن ۵۰ متری چقدر درامد داره ایا سود داره که این سالن اجاره کنم یانه وبه نظر شما چندکیلو قارچ میتونم برداشت کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

        1. سلام
          سوالات شما را در یک یا دو جمله نمی توان پاسخ داد، لطفا با شماره های سایت تماس بگیرید و مشاوره تلفنی رزرو کنید.

    1. سلام بنده کارم فروش کمپوست با بذر درجه یک به همه جای کشور می‌فرستم برای عراق و ترکیه هم ارسال میکنم برای ثبت سفارش تماس بگیرین
      مستقیم از خود تولید کننده بخرین

  2. با سلام خدمت اقای الماسی عزیز و تشکر بابت سایت خوبتون
    من چند تا سوال در مورد پرورش قارچ داشتم
    ۱_ابیاری قارچ رو باید در هرمرحله چطوری و در چه تعداد باید انجام بشه؟
    ۲_رطوبت در هر مرحله چگونه باید باشه و برای تامین یک اتاق کمتر از ۱۰ متر چگونه رطوبت رو تامین کنم؟
    ۳_هوادهی باید تو کدوم مراحل و به چه میزان نجام بشه؟
    ۴_co2 رو چگونه باید باشه ایا با تهویه هوای سالن حل میشه؟
    و باز هم تشکر بابات سایت خوبتون معذرت می خوام اگه سوالام زیاد شد

    1. جناب آقای عسکری عزیز
      جواب سوالات شما در آموزشی با حجم حدود ۱۲ ساعت آموزش تئوری و عملی نهفته است که واقعا خودتان تایید می کنید نمیشه این حجم از اطلاعات و آموزش را در چند خط نمی توان توضیح داد.
      ان شالله به زودی این دوره روی سایت قرار می گیرد.

      1. شماره بگذارم خبرم میکنید ؟
        من یه جوان ۱۷ سالم حدود ۲ ساله به این فکر هستم که در محیط کوچیک همچین کاری کنم و پس از تموم شدن درسم و کسب تجربه به آن را گسترش دهم
        آیا بنظر شما نتیجه دارد؟

  3. با سلام خدمت مهندس من میخوام تازه شروع کنم تولید قارچ .باید دوره اموزش بیبنم این اموزش هار کجا باید ببینم مواد اولیه رو از کجا باید تهیه کرد لطفأ راهنمایی کنید

  4. سلام وقت بخیر
    ی سوال از خدمتتون داشتم از هر تن کمپوست چه مقدار قارچ میشه برداشت کرد یا اینکه با چه مقدار کمپوست ماهانه بالای ۳میلیون میشه درآمد داشت
    ممنون از شما دوست عزیز

  5. سلام من از شهر اراکم که میخواست برای
    کسب تجربه در سالون پرورش قارچ کار کنم.
    و بعد استارت کار را بزنم ولی سالونی پیدا نکردم
    لطفا راهنمایی کنید.که چگونه میتوانم تجربه لازمه برای پرورش قارچ را پیدا کنم.

    1. سلام
      ببینید بسته آموزشی پرورش قارچ دکمه ای کامل هست و شما می توانید این بسته را به شکل یک آموزش عملی کامل ببینید زیرا فایل ها به صورت ویدئویی هست و از خود سالنها برای هر مرحله پرورش فیلم گرفته شده، و لیکن اگر خواستید کار را خودتان شروع کنید، با مقدار کم کمپوست شروع کنید و بعد از چند دوره، کار را گسترش بدید.
      موفق باشید.

  6. با عرض سلام وادب
    تمایل به پرورش قارچ دارم ولی خیلی مایلم غیراز بسته آموزشی بصورت عملی مدتی در محیط حضور داشته باشم آیاامکانپذیر است جایی را معرفی بفرماید لازم بذکر در تهران هستم ومحیطهایی که درنظر دارم شهر تنکابن واشتهارد می باشد آیاازنظر شما مناسب است بخصوص که فرمودیدچه برای تهیه کمپوست وفروش باید نزدیک هم باشد.
    باتشکر

    1. سلام
      می تونید به صورت کارآموز در یک سالن صنعتی نزدیک به محل سکونت خود، فعالیت داشته باشید، خودتان باید سراغ بگیرید و از دوستان، آشنایان و … مکانی را نیار به کارآموز دارند، پیدا کنید.
      موفق باشید.

  7. سلام آقای الماسی برای شروع که سودآور هم باشه
    با چه متراژی و چند تن کمپوست نیاز هست
    و هزینه حدودی برای راه اندازی چقدر میشه؟!

    1. سلام
      سودآور بودن یک طرف قضیه هست و نتیجه ی خوب گرفتن طرف دیگر قضیه هست، پیشنهادم این است که در مرحله اول، کار را به خوبی یاد بگیرید و به کار مسلط بشید و همچنین با مقدار کم کمپوست به صورت آزمایشی شروع کنید و انتظار نتیجه ی خوب داشته باشید نه اینکه حتماً در دوره اول به سود بالایی برسید و در دوره های بعدی با یاد گرفتن کار، به سود بالا هم فکر کنید. با گذشت زمان، آموزش، تجربه و داشتن نتیجه خوب، سود خوب هم حاصل می شود.
      موفق باشید.

  8. سلام رضا داوطلب هستم از راهنماییهاتون بسیار سپاسگذارم جناب مهندس ممنون که باعث ایجاد شغل میشوید

      1. سلام میخواستم پرورش قارچ را در بندرعباس شروع کنم ولی اطلاعاتی در این زمینه ندارم چطور و کجا آموزش ببینم وآیا این کار در بندرعباس باتوجه به گرمای زیاد و شرجی به صرفه هست؟

        1. دوست عزیز سلام
          جهت آموزش می توانید بسته آموزشی صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای را از طریق لینک زیر تهیه کنید؛
          دوره جامع عملی پرورش قارچ دکمه ای

          شرایط محیطی که برای پرورش قارچ مهم است دمای ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی گراد و رطوبت ۸۰ تا ۹۵ % می باشد؛ در صورتی که بتوان در یک محیط سرپوشیده این شرایط را فراهم نمود، می توانید پرورش قارچ موفقی داشته باشید؛ در بسیاری از مناطق، پرورش دهندگان با توجه به فصل و مصرف انرژی بالا، تولید قارچ خود را در این فصول انجام نمی دهند و فقط در فصول اب و هوای مناسب انجام می دهند.
          موفق باشید.

  9. با سلام و عرض ادب
    جناب آقای مهندس الماسی
    نمیتوانم و نمیخواهم درخواست خود را علنی مطرح کنم.
    منت نهاده شماره شریفتان را مرحمت فرمایید و یا یک قرار حضوری ترتیب فرمایید تا خدمتتان باشم.
    با احترام

  10. با سلام خدمت کارشناس محترم ؛
    بابت تولید قارچ در یک سالن مرغداری غیرفعال با ابعاد ۲۰*۵۰ متر با رعایت تمام موارد و تولید نسبتا متوسط در حد خوب چند تن میشود تولید کرد؟
    چون میخوام کل هزینه های تولید + اجاره سالن آیا طرح توجیهی میباشد ..؟
    چند درصد سود خالص به همراه خواهد داشت با فرض اینکه سالن در اختیار شما باشد و علم تولید در حد حرفه ای باشد ؟
    ممنون

    1. سلام
      شما می توانید ۳ سالن با عرض ۶/۵ متر (۱۹ مترمربع) و از ۵۰ مترمربع هم یک راهروی ۳ مترمربع دربیاورید (۴۷*۶) . ارتفاع سالن شما هم در سطح زیر کشت شما تاثیر دارد. ارتفاع قفسه ها را طوری بگیرید به صورتی ک قفسه اول ۱۵ تا۲۰ سانت از سطح زمین و بعد ۶۵ تا ۷۰ سانت ب هر ردیف قفسه اضافه کنید تعداد قفسه ها به ارتفاع سالنتون بستگی داره و فاصله طبقه اخر تا سقف باید به صورتی باشه که در زمان کار کردن سر به دیوار نخوره موقع ایستادن، در واقع قفسه بالایی از ۷۰ تا ۸۰ سانت با سقف فاصله داشته باشه.
      با فرض اینکه شما بتوانید ۴ طبقه هم داشته باشید، شما می توانید حدود ۲۰ تن کمپوست داشته باشید که با احتساب عملکرد ۲۵تا ۲۸ درصد، حدود ۵ تا ۵/۶ تن قارچ داشته باشید که قیمت هر کیلو قارچ هم الان حدود ۱۵هزار تومان می باشد.
      موفق باشید.

      1. سلام من ۲۳ ستلمه ساکن کرج هستم میخوام پرورش قارچ راه اندازی کنم ممنون میشم که راهنماییم کنین🙏

  11. سلام آقای مهندس
    روزبخیر
    ببخشید من میخوام به صورت آزمایشی و مقدار کم کمپوست کار رو شروع کنم.
    مقادیر کم کمپوست رو چجوری و از کجا باید سفارش بدیم؟؟؟
    ممنون از راهنمای تون

    1. سلام
      بله می تونید به صورت آزمایشی هم کار کنید، برای کمپوست براحتی می توانید شماره های تولید کننده های کمپوست را از اینترنت و …. دربیاورید ممکن است برخی تولیدکنندگان، میزان کمپوست کم هم سفارش بگیرند.
      موفق باشید.

      1. با سلام شما توضیح دادید که در سالن به ابعاد ۲۰ در ۵۰ میشه بین ۵ تا ۶ تن تولید داشت.این میزان تولید در یک دوره است یا در یک سال؟ وهردوره تولید کلا چند روز است؟با تشکر

        1. با سلام
          قسمت اول سوالتان را متوجه نمی شوم ولی در هر مترمربع حدوداً ۷۵-۸۰ کیلوگرم و هر دوره ۸ هفته است و در یک سال نزدیک به ۷ دوره کشت می شود.

  12. سلام جناب مهندس الماسی
    من یک زیر زمین ۵۰ متری دارم که حدود ۲ متر پله میخوره و داخل شهر هست در حاشیه بلوار کمربندی داخل شهر برای کاشت گانودرما در نظر گرفتم :
    ۱ – گانودرما هم مثل قارچ دکمه ای بسیار حساس هست به گردو خاک و آلودگی و سریعا در سالن اپیدمی می شود و آیا اساسا داخل شهر میشه به تولید توجیه دار در واحد سطح رسید و از آفت و آلودگی جلوگیری کرد؟
    ۲ – دوره پرورش گانودرما تا آخرین فلش چه مدت می باشد
    ۳ – هر یک کیلو گرم بستر خشک ۲۵۰ گرم قارچ میدهد
    ۴ – در دوره آموزشی گانودرما در مورد فروش و منابع خرید در کشور و یا صادرات آن صحبت شده
    ۵ – دانشکده فردوسی مشهد کمپوست مایه زنی شده دارند
    ۶ – ممنون می شوم شماره ای از منبع مطمئن برای خرید بذر و کمپوست لطف کنید
    ممنون می شوم که پاسخ را به ایمیل بنده ارسال نمایید .

    1. جناب امیر سلام
      ۱- قارچ گانودرما به شدت قارچ دکمه ای حساس نیست ولی موارد بهداشتی هم برای گانودرما باید رعایت شود وگرنه دچار آلودگی و بیماری خواهد شد.
      ۲- ۳ تا ۴ ماه
      ۳- بله، هر ۱۰۰ کیلوگرم کمپوست گانودرمای زرد عملکرد بین ۱۰-۱۲ درصد دارد که ۴۰ آن ماده خشک خواهد شد.
      ۴- در دوره آموزشی، در یک ویدئوی ۲۰ دقیقه ای درباره مکان های فروش آن در کشور و نحوه فروش آن صحبت شده است.
      ۵- بله
      ۶- جهت راهنمایی بیشتر با شماره های سایت تماس بگیرید.
      پیشنهاد آخر: برای شروع با میزان کم کمپوست، کار را شروع کنید و پس از چند دوره کسب آموزش تجربه در بازار، به تولید در واحد وسیع تری فکر کنید.

  13. سلام
    می خواستم برای بسته بندی قارچ بپرسم بدون مجوز هم میشه در خانه قارچ را بسته بندی کرد؟ اگر مجوز لازم است به کدام ادارات باید مراجعه کنم؟

    1. سلام
      برای بسته بندی نیازی به مجوز نیست، شما کافی است که یک گواهی تولید داشته باشید و با یک لیبل بدون شناسایی (آدرس و …) می توانید در خانه و به صورت خانگی بسته بندی را انجام دهید.
      موفق باشید.

        1. سلام
          شما در یک دوره دوماهه، به طور میانگین ۲۵ تا ۲۸ درصد برداشت دارید، البته این برای قارچ دکمه ای هست.

          1. من هیچ زمینی ندارم میخواستم بالای راه پله خونمون بکارم. میخواستم بدونم به چه صورت میشه اینکار رو کرد. اصلا میشه؟ امکانش هست؟

          2. دوست عزیز سلام
            خیر
            حتما باید محیط سرپوشیده ای برای پرورش قارچ درنظر بگیرید.

  14. سلام وعرض ادب .اقایی الماسی قاسمی هستم قارچ صدفی فلوریدا پرورش دادم به یه مشکل برخوردم ممنون میشم راهنماییم کنید نمیدونم چرا جوانه قارچا زرد میشه ورشد نمیکنه و پژمرده میشه البته بغضیهاشون رشد میکنه روزی دوبار به مدت یک ساعت هوا میدم تهویم روشن میکنم رطوبتشم بین ۸۰تا۹۰گرماشم ۲۰ ابیاریم کف ودیواره کلخانه رو انجام میدم روزی دوبار .اگه امکانش هست راهنماییم کنید متشکرم ازتون

    1. سلام
      ما قارچ صدفی کار نمی کنیم ولی همیشه آبیاری نابجا و تغییرات رطوبتی از دلایل زردی و مردگی قارچها می باشد.
      موفق باشید.

  15. سلام خسته نباشید
    قارچ ها از کمپوست به وجود میان؟
    یعنی مثل بقیه سبزیجاتو این جورچیزا تخمی بزری چیزی ندارند
    یا خود به خود از ترکیب کاه و خاک به وجد می ٱیند؟!
    از کجا باید بزرشو خرید یاکمپوستی که از توش قارچ رشد کنه؟

    1. سلام
      قارچ ها از اسپوری که روی بذرهای گندم آغشته شده بوجود می آیند. تمامی تولیدکنندگان کمپوست بذر قارچ را هم دارند؛ برای اطلاعات بیشتر مقاله های زیر را درباره تولید اسپان و تولیدکنندگان کمپوست قارچ دکمه ای، مطالعه کنید:
      تولید اسپان قارچ دکمه ای
      بهترین تولید کنندگان کمپوست قارچ دکمه ای در ایران + فیلم

  16. سلام. وقتتون بخیر. خیلی مطالب سایتتون مفیده. من یه ساختمون قدیمی دارم که سه اتاق ۱۵ متری داره. میخواستم در این ساختمون پرورش قارچ انجام بدم. بنظرتون میتونم توی این فضا پرورش قارچ رو انجام بدم و به درآمد برسم؟

    1. دوست عزیز سلام
      این فضا برای قارچ دکمه ای کوچک هست و بهتر است در این فضا قارچ گانودرما پرورش دهید که توجیه اقتصادی هم داشته باشد.
      موفق باشید.

  17. سلام خسته نباشید من هر بلوک میخام توی سبد بزارم ب صورت جداگانه لازم روی کمپوست باز کنم به هم بزنم یا ۱۰ روز بسته باشه سطح کمپوست خوبه؟

    1. دوست عزیز سلام
      روش پرورش ما به این صورت است که یک روز پس از ورود کمپوست به سالن و همدما شدن کمپوست و محیط، پلاستیک کیسه ها باز شوند و عملیات شنگ صورت بگیرد این کار برای خنک کردن کمپوست در فصل تابستان نیز بسیار کمک می کند.

    2. سلام وقت بخير، من یه واحد خونه دارم میخواستم بدونم میشه شرایط رو برای پروش قارچ مهیا کرد؟
      اصلا جای مناسب پرورش قارچ چجور جائیه؟
      خونه ۲ خواب و یک پذیرایی داره و تقریبا ۸۰ متره

      1. سلام
        سالن مناسب برای پرورش قارچ در مقالات داخل سایت به طور کامل‌توضیح داده ایم. می توانید به مقالات مراجعه فرمایید.
        بله در پذیرایی به شرط داشتن شرایط دیوار و‌کف مناسب می توانید پرورش دهید.

  18. سلام خسته نباشید من کمپوست ب صورت بلوکی در درون سبدم میزارم لازم روز های اول شنگ کنم یا تا روز های۹٫۱۰ روی کمپوست رو باز نکنم

    1. دوست عزیز سلام
      روش پرورش ما به این صورت است که یک روز پس از ورود کمپوست به سالن و همدما شدن کمپوست و محیط، پلاستیک کیسه ها باز شوند و عملیات شنگ صورت بگیرد این کار برای خنک کردن کمپوست در فصل تابستان نیز بسیار کمک می کند.

  19. سلام خدمت عوامل سایت عالی دیتا قارچ
    من یک سوله به ابعاد ۱۰۰ متر مربع دارم و میخواهم در ان پرورش قارچ بزنم . چند سوال دارم ممنون میشم سوالاتم رو پاسخ بدین.
    ۱-اول اینکه میخواستم بپرسم برای یک سوله صد متری از کولر چند هزار استفاده کنم ؟
    ۲-بعد اینکه برای گرمایش سوله از چه بخاری یا هیتری استفاده کنم ؟
    باتشکر لطفا پاسخ بدین .

  20. با سلام بنده محیط بزرگی رو در تهران برای این کار در اختیار دارم ولی اطلاعات زیاد و سر رشته در این شغل ندارم میتونم با خود شما برای شروع کار شراکت کنم یا کسی که مورد اطمینان شما باشه به بنده معرفی کنید و با یک سالن ۶۰۰متری و سرمایه ۵۰میلیونی چقدر به صورت تقریبی میشه درآمد به دست آورد

    1. دوست عزیز
      سلام
      جهت تخمین هزینه ها، درآمد و …. با شماره های سایت تماس بگیرید و وقت مشاوره رزرو کنید.

      1. سلام وقت بخیر
        برای شروع یک فضای دوازده متری مد نظرم هست که حدود یک تن کمپوست جا میگیره
        سوالی که دارم این هست که کوچکترین رطوبت سازها برای فضای حد اقل ۵۰ متری طراحی شدن
        این مشکلی ایجاد نمیکنه؟ از این بابت که فضا برای روطبت ساز کوچک باشه… راهکارش چیه اگه بگید ممنون میشم

        1. سلام
          در هر صورت شما به رطوبت ساز برای فضای خود احتیاج دارید، می توانید با خاموش و روشن کردن رطوبت ساز، به رطوبت مورد نیاز برسید.

  21. سلام وقت بخیر.برای شروع میشه از کانکس پرورش قارچ استفاده کرد؟بخاطر این میگم که همه شرایطش فراهم هست.یا اینکه از سوله استفاده بشه بهتره؟

    1. سلام
      بله سوله مناسب تر است در کانکس باید تا حد ممکن از اتلاف گرما و‌رطوبت سالن جلوگیری کنید.

  22. با سلام
    ممنون بابت اطلاعات خوبتون اما کاش درباره حداقل هزینه و حداقل متراژ هم اطلاعات میدادید.

    1. سلام
      حداقل متراژ ۶۰ مترمربع هست ولی هزینه ها متناسب با ابعاد سالن شما طول، عرض و ارتفاع سنجیده می شود.

  23. یه دکترآشنا به این کار روش هاشو یادم بده،هم جاشو دارم هم موقعیتشو،اگه این دکتر از بجنورد باشع باهاش سرقیمت کنارمیام،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن